www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΣΕΒ: Η επιβολή νέας έκτακτης εισφοράς στέλνει το λάθος μήνυμα στη λάθος στιγμή

Η επιβολή δεύτερης έκτακτης εισφοράς στην επιχειρηματική αποτελεσματικότητα, η οποία καλείται από σήμερα να δώσει ελπίδα αναλαμβάνοντας την ευθύνη αυτής της ανάπτυξης, στέλνει το λάθος μήνυμα στη λάθος στιγμή, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΒ


Σε ό,τι αφορά το σύνολο των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ο ΣΕΒ επισημαίνει ότι δίνουν περίοδο χάριτος για δράση σε μία οικονομία που παραμένει υπό το φάσμα της χρεοκοπίας.

«Το πακέτο μέτρων που δημοσιοποίησε η κυβέρνηση ανταποκρίνεται, κατ' αρχήν, σε μία αδήριτη δημοσιονομική αναγκαιότητα. Έτσι, δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να αποτελέσει αντικείμενο ούτε
κομματικής ούτε συντεχνιακής κριτικής. Δίνει περίοδο χάριτος για δράση σε μία οικονομία που παραμένει υπό το φάσμα της χρεοκοπίας», αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «η αποτελεσματικότητα των μέτρων θα κριθεί διαχρονικά και από τον τρόπο εφαρμογής τους».

«Θα αποδειχθούν ικανά να θεραπεύσουν τον μεγάλο ασθενή που είναι ο υπερτροφικός και σπάταλος δημόσιος τομέας; Θα επιφέρουν τις διαρθρωτικές αλλαγές που είναι αναγκαία προϋπόθεση για να δημιουργήσουμε την ανάπτυξη που θα διασφαλίσει το μέλλον μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: