www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Θα υπάρξουν βελτιωτικές αλλαγές στον Καλλικράτη υποστηρίζει ο Γ. Ραγκούσης

Αλλαγές στον «Καλλικράτη», οι οποίες θα έρθουν μέσα από τη διαβούλευση προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, με συνέντευξη του στην εφημερίδα Real news. Τόνισε πως στην εξεταστική για την οικονομία δεν θα εξαιρεθεί κανένα πολιτικό πρόσωπο.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στις τοπικές κοινωνίες το σχέδιο “Καλλικράτης”, ο υπουργός τόνισε ότι είναι ακριβοδίκαιο, αλλά “κανένα προσχέδιο νόμου 500 σελίδων και 300 άρθρων όσο μελετημένο και αν είναι – και ο Καλλικράτης είναι ίσως το πιο άρτια προετοιμασμένο- δεν μπορεί από τη φύση του να είναι αλάνθαστο”.


Υποστήριξε ότι μέσω της διαβούλευσης θα υπάρξουν προτάσεις που θα ενσωματωθούν και θα βελτιώσουν τον Καλλικράτη. Σε κάθε περίπτωση υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει στην τήρηση των αντικειμενικών και ενιαίων κριτηρίων που έχει θέσει. Ανέφερε πως ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων στη χώρα είναι 678.000, ενώ την τελευταία εξαετία προστέθηκαν 60.000. Ο “Καλλικράτης” τόνισε ο υπουργός, θα μειώσει το πολιτικό προσωπικό της αυτοδιοίκησης από 50.000 σε 25.000 και τις επιχειρήσεις των
ΟΤΑ από 6.000 σε λιγότερες από 2.000. Επίσης ανέφερε ότι θα κοπούν πάνω από 40.000 θέσεις μελών δ.σ..

Στο ίδιο πλαίσιο τόνισε ότι θα ψηφιστεί και η αλλαγή του εκλογικού νόμου, αλλά στην ώρα του και ότι “τίποτα δεν πάει στις καλένδες”. Όσον αφορά στον μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε. και του ΔΝΤ ο Γ. Ραγκούσης υποστήριξε πως χωρίς αυτόν η χώρα θα ήταν ενώπιον της χρεοκοπίας.

Το ενδεχόμενο ανασχηματισμού αφορά μόνο τον πρωθυπουργό καθώς αυτός αποφασίζει, υποστήριξε ο Γ. Ραγκούσης ενώ υπογράμμισε ότι “στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν λιποτάκτες” στο ενδεχόμενο αποχώρησης στελεχών. Όσον αφορά την αντιπολιτευτική τακτική του Α. Σαμαρά, ανέφερε πως ο πρόεδρος της Ν.Δ. Χρειάστηκε πέντε μήνες για να πει μια συγγνώμη, η οποία όμως πρέπει να αποδειχθεί στην πράξη.

Σε ερώτηση για το εάν στην εξεταστική για την οικονομία πρέπει να κληθούν και πολιτικά πρόσωπα όπως ο Κ. Καραμανλής και ο Γ. Αλογοσκούφης πρόσθεσε ότι θα τηρηθούν όσα προβλέπονται στον κανονισμό της Βουλής και πως ουδείς εξαιρείται.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: