www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Reuters: Διχασμένη η ΕΚΤ για τα ελληνικά ομόλογα


Διχασμός έχει επέλθει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για το αν πρέπει να δεχθεί ή όχι ζημιές από τα ελληνικά ομόλογα που έχει στο χαρτοφυλάκιό της, όπως μεταδίδει το Reuters.


Σύμφωνα με πηγές του ειδησεογραφικού πρακτορείου, το ζήτημα αυτό συζητήθηκε σε συνεδρίαση της διοίκησης της ΕΚΤ αργά το βράδυ της Τετάρτης, χωρίς να υπάρξει συμφωνία.


Οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ εμφανίσθηκαν διχασμένοι και για το αν θα πρέπει να δεχθεί η τράπεζα την εναλλακτική πρόταση, η οποία
προβλέπει να παραιτηθεί από το κέρδος που θα είχε, επειδή αγόρασε τα ελληνικά ομόλογα σε τιμή χαμηλότερη από την ονομαστική τους.

«Η ΕΚΤ δεν συμφώνησε σε μία θέση», δήλωσε πηγή της ΕΚΤ, προσθέτοντας ότι «δεν έχει κλείσει η συζήτηση για τον χειρισμό που θα γίνει σε σχέση με τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει».


Ο υπουργός Οικονομικών της Σουηδίας Αντερς Μποργκ είπε στην τηλεόραση του Bloomberg ότι οι πολιτικοί δεν θα πρέπει να πιέσουν την ΕΚΤ να αναλάβει ζημιές από τα ελληνικά ομόλογα, σημειώνοντας ότι μία τέτοια πίεση μπορεί να έχει ως συνέπεια η Τράπεζα να αναθεωρήσει την απόφασή της να βοηθά τις προβληματικές χώρες της Ευρωζώνης με αγορές των ομολόγων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: