www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Έρχονται ηλεκτρονικές πινακίδες με διαφημίσεις στα αυτοκίνητα!

Πενία τέχνας κατεργάζεται. Η πολιτεία της Καλιφόρνιας –που έχει παρομοιαστεί με την Ελλάδα από άποψη δημοσιονομικού εκτροχιασμού και άδειων δημόσιων ταμείων- συζητά μια πρωτότυπη (και όχι ιδιαίτερα καλόγουστη) ιδέα: την τοποθέτηση νέου τύπου πινακίδων αδειών κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα, οι οποίες θα είναι ηλεκτρονικές και θα επιτρέπουν την παρουσίαση ψηφιακών διαφημίσεων.

Ένας γερουσιαστής της πολιτείας έχει πάρει στα σοβαρά το ζήτημα και ήδη πρότεινε το σχετικό νόμο, με το σκεπτικό ότι τα έσοδα από εκατομμύρια οδηγούς θα πάνε κατ’ ευθείαν στα δημόσια ταμεία, τα οποία εμφανίζουν έλλειμμα 19 δισ. δολαρίων.


Η υπό σχεδιασμό νομοθετική πρόταση - που αναμένεται να είναι έτοιμη και να κατατεθεί μέχρι τον Ιανουάριο του 2011- εισηγείται να γίνει διαγωνισμός για να επιλεχθεί η ιδιωτική εταιρία που θα
κατασκευάσει τις ηλεκτρονικές πινακίδες και στη συνέχεια η πολιτεία της Καλιφόρνιας θα δεχτεί προσφορές από τις διαφημιστικές εταιρίες.

Οι ηλεκτρονικές διαφημίσεις προβλέπεται να είναι ορατές από τους άλλους οδηγούς μόνο όταν το αυτοκίνητο σταματά (για να μην τους αποσπά την προσοχή όταν οδηγούν), ενώ όταν το όχημα βρίσκεται εν κινήσει, η πινακίδα θα δείχνει μόνο τον αριθμό κυκλοφορίας.

Προβλέπεται επίσης κάθε οδηγός να μπορεί να προβάλει στην πινακίδα του ένα μήνυμα της επιλογής του!
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: