www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Απέχουν οι δικηγόροι από τα καθήκοντά τους

Απέχουν οι δικηγόροι της χώρας από κάθε διαδικασία από σήμερα 23 Ιουνίου έως και τις 7 Ιουλίου του 2010 σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδας.

Η ώρα της κρίσης έφθασε. Η κυβέρνηση καλείται εντός της περιόδου αυτής όπως αποδείξει αν διαθέτει ίχνος αξιοπιστίας και συνέπειας. Μέχρι τις 7 Ιουλίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αιτείται όπως συμμορφωθούμε στην με σαθρή επιχειρηματολογία θέση της περί καταργήσεως των ελαχίστων αμοιβών" αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ολομέλειας.


"Η ύπαρξη ελαχίστων αμοιβών και η έκδοση γραμματίων προείσπραξης είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αξιοπρέπεια και επιβίωση τόσο του Δικηγόρου όσο και των Δικηγορικών Συλλόγων, αλλά και των ασφαλιστικών ταμείων. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν οι υπηρεσίες του Δικηγόρου «καταναλωτικό προϊόν», να μπουν σε λογική σούπερ μάρκετ, στην αδηφάγο μειοδοσία ενός κακώς
νοούμενου ανταγωνισμού. Τούτο θα είχε ως άμεσο επακόλουθο την υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών και της δικαστικής συνδρομής" υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

"Ο πυλώνας της Δημοκρατίας που λέγεται Δικαιοσύνη ήδη στη χώρα μας βρίσκεται υπό κατάρρευση, αν δεν έχει ήδη πτωχεύσει... Η οριστική «ταφόπλακα» θα τεθεί με την απαξίωση του δικαστικού συμπαραστάτη, του δικηγόρου, ο οποίος συνιστά απαραίτητο (επί της ουσίας και όχι απλώς επειδή ο νόμος το ορίζει) παράγοντα της όποιας δίκης. Η απόφαση είναι της Κυβέρνησης. Ποιον δρόμο θα επιλέξει: Δημοκρατία ή Τυραννία" υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση και καταλήγει ότι οι σχεδιαζόμενες αλλαγές στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, η μείωση του ποσού της συντάξεως και αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών καθώς επίσης και η εμμέσως σχεδιαζόμενη ενοποίηση του ΕΤΑΑ με άλλα ασφαλιστικά ταμεία δεν μπορούν παρά να λάβουν δυναμική απάντηση.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: