www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Διάσωση ιστιοπλόων από Super Puma

Δύο Γάλλοι ιστιοπλόοι που επέβαιναν στο σκάφος «Ισκασά» το οποίο παρουσίασε μηχανική βλάβη τα ξημερώματα και έμεινε ακυβέρνητο, διασώθηκαν όταν ένα Super Puma τους παρέλαβε στις 8:15 το πρωί και τους μετέφερε σε νοσοκομείο στην Ανδραβίδα.

Η διάσωση των Γάλλων ναυαγών έγινε 30 ναυτικά μίλια δυτικά της Κεφαλλονιάς. Οι δύο Γάλλοι ιστιοπλόοι εξέπεμψαν σήμα κινδύνου στις 2:30 τα ξημερώματα καθώς το σκάφος τους παρουσίασε μηχανική βλάβη και έμεινε ακυβέρνητο 25 περίπου μίλια δυτικά της Κεφαλλονιάς.


Στο σημείο έσπευσαν δύο σκάφη του λιμενικού τα οποία όμως δεν μπόρεσαν να προσφέρουν κάποια βοήθεια καθώς στην περιοχή επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι και η προσέγγιση τού σκάφους δεν ήταν
εφικτή.

Το ιστιοπλοϊκό άρχισε να εμφανίζει εισροή υδάτων, ενώ ένα ρυμουλκό που προσπάθησε να προσεγγίσει αναγκάστηκε να επιστρέψει στη βάση λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Στην περιοχή βρισκόταν ένα δεξαμενόπλοιο το οποίο προσέγγισε το ιστιοπλοϊκό και για αρκετή ώρα το προστάτευε από τη θαλασσοταραχή.

Όμως η εισροή υδάτων συνεχιζόταν και η απάντληση των υδάτων δεν ήταν επαρκής για την ασφάλεια του πληρώματος το οποίο δήλωσε εγκατάλειψη.

Η λύση, εντέλει δόθηκε με την απογείωση του Super Puma από την Ανδραβίδα, όπου το πλήρωμά του κατάφερε επιτυχώς να διασώσει τους ναυαγούς τους οποίους και μετέφερε στο νοσοκομείο της Ανδραβίδας.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: