www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Σε «λαϊκή αντεπίθεση» καλεί η Αλέκα Παπαρήγα

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, μιλώντας στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, τόνισε ότι υπάρχουν δύο επιλογές για τον καθένα: "Ή ζούμε με τη φτώχεια και τη δυστυχία που θα εξαπλώνεται, ή οπλισμένοι με θάρρος και αντοχή να αντεπιτεθούμε παλεύοντας για την κοινωνική λαϊκή ευημερία». Παράλληλα εξέφρασε την υποστήριξή της στις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την απεργία των ναυτεργατών η Αλέκα Παπαρήγα σχολίασε: «Επειδή παρακολούθησα 2 - 3 κανάλια, υπήρχε κόσμος αγανακτισμένος, γιατί μέχρι σήμερα το πρωί οι εταιρείες τον διαβεβαίωναν ότι τα πλοία θα ξεκινήσουν, ενώ η απεργία ήταν γνωστή και ήταν γνωστή και η απόφαση των ναυτεργατών ότι δεν θα πειθαρχήσουν στην απόφαση του δικαστηρίου.


Ποιοι ήταν αυτοί μέσα στα καράβια; Άνθρωποι που μπορεί αύριο να μείνουν άνεργοι, άνθρωποι που θα τους κοπεί το δώρο Χριστουγέννων και το δώρο Πάσχα. Αυτοί που πήγαν με το πλοίο στη μεγάλη
τους πλειοψηφία ήταν άνθρωποι που είχαν κοινά συμφέροντα με τους ναυτεργάτες.

Προσωπικά ,από τα στιγμιότυπα που είδα, δεν διαπίστωσα ούτε έκρυθμη κατάσταση, ούτε διαμαρτυρία, ούτε προσπάθεια των επιβατών να έρθουν σε αντιπαράθεση με τους ναυτεργάτες. Στεναχωρημένοι ήταν βεβαίως, γιατί την τελευταία στιγμή έμαθαν ότι δεν μπορούσαν να φύγουν, αλλά αύριο τα καράβια θα λειτουργήσουν πάλι».
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: