www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Aρχίζει η β΄ φάση του διαγωνισμού για τα Κρατικά Λαχεία


Την έναρξη της δεύτερης φάσης της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας για τη μεταβίβαση του δικαιώματός επί της αποκλειστικής παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προώθησης και εν γένει διαχείρισης των Κρατικών Λαχείων για 12 έτη ανακοίνωσε το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Η πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας ξεκίνησε την 1η Νοεμβρίου 2011, με τη δημοσίευση της Πρόσκλησης Υποβολής Ενδιαφέροντος. Στις 13 Δεκεμβρίου 2011 υποβλήθηκαν εκδηλώσεις
ενδιαφέροντος από τα ακόλουθα τρία σχήματα:

1. της Österreichische Lotterien Gesellschaft m.b.H.

2. της σύμπραξης των εταιρειών Sisal S.p.A., Damco Energy S.A. και Damlot Α.Ε., και

3. της σύμπραξης των εταιρειών OPAP Investment Limited, Lottomatica Giochi e Partecipazioni S.r.l., Intralot Lotteries Limited και Scientific Games Global Gaming S.à.r.l. Μετά τον έλεγχο και την αξιολόγηση των εκδηλώσεων ενδιαφέροντος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου αποφάσισε ομόφωνα να προκρίνει και τους τρεις υποψηφίους στη Β’ Φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας στις 11 Ιανουαρίου 2012, ενώ στις 15 Φεβρουαρίου εγκρίθηκαν τα έγγραφα της Β’ Φάσης του διαγωνισμού.

Η Β΄ Φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας αφορά την κατάθεση δεσμευτικών οικονομικών προσφορών και την έκδοση 12ετούς αδείας.

«Είναι κατ΄ αρχήν ενθαρρυντικό το γεγονός ότι στο διαγωνισμό για τα Κρατικά Λαχεία συμμετέχουν έξι κορυφαίες παγκοσμίως στον χώρο των παιγνίων εταιρείες. Ο ανταγωνισμός θα λειτουργήσει προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου. Ο διαγωνισμός αυτός θα βγάλει τα Κρατικά Λαχεία από την αφάνεια σαν μια ξεχασμένη δραστηριότητα του Ελληνικού Δημοσίου και θα φέρει πρόσθετα έσοδα λόγω της σημαντικής ανάπτυξης που θα επιφέρει…», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Κώστας Μητρόπουλος.

Οι Credit Suisse Securities (Europe) Ltd και η Eurobank EFG Equities ενεργούν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι του Ταμείου για τη συγκεκριμένη διαγωνιστική διαδικασία. Οι δικηγορικές εταιρείες Μπαχάς, Γραμματίδης & Συνεταίροι και Καρατζά και Συνεργάτες είναι οι νομικοί σύμβουλοι επί θεμάτων ελληνικού δικαίου, και η δικηγορική εταιρεία Allen and Overy είναι ο νομικός σύμβουλος του Ταμείου επί θεμάτων ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαγωνιστική διαδικασία επισκεφθείτε:  http://www.hradf.com/  .

Δεν υπάρχουν σχόλια: