www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Δικαιωμένος από τις εσωκομματικές εξελίξεις δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος


Με τον Ευάγγελο Βενιζέλο «το κόμμα δεν θα είναι χυλός, με όργανα φυσαρμόνικα», παρατήρησε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του Μega για τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ από τις οποίες δήλωσε δικαιωμένος.

Όσο για το ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας, ο κ. Λοβέρδος απάντησε πως θα είναι ένα «μεταρρυθμιστικό, ευρωπαϊκό σοσιαλδημοκρατικό κίνημα, με σαφή χρονοδιαγράμματα και πολιτικές, και όχι γενικότητες στο λόγο του.

Ερωτηθείς εξάλλου για τις δικές του επιδιώξεις και την τύχη που θα είχε μία ενδεχόμενη υποψηφιότητά του, ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι με βάση τις μετρήσεις θα είχε αρκετές πιθανότητες, ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, αν υπήρχαν πολλοί υποψήφιοι με τσακωμούς, ο νικητής
θα παραλάμβανε ένα κόμμα - πτώμα, αλλά στο ΠΑΣΟΚ -τόνισε- είναι αναγκαία η ενότητα.

Αμέσως μετά την ανακήρυξή του ως υποψηφίου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκτίμησε πως γύρω από την υποψηφιότητά του συσπειρώνεται όλη η δημοκρατική προοδευτική παράταξη που την εξέφραζε, την εκφράζει και θα την εκφράζει το ΠΑΣΟΚ. «Έχω πλήρη συνείδηση της ευθύνης που επωμίζομαι, αλλά αυτή η ευθύνη είναι μια ευθύνη συλλογική και η δράση μας θα είναι ομαδική», τόνισε και απηύθυνε πρόσκληση σε όλα τα στελέχη, τα μέλη, τους φίλους, τους ψηφοφόρους του Κινήματος «να γυρίσουν εδώ στο σπίτι τους, στη μεγάλη κοίτη της δημοκρατικής, προοδευτικής παράταξης», ζητώντας η διαδικασία εκλογής την ερχόμενη Κυριακή, «να μετατραπεί σε μια μεγάλη γιορτή δημοκρατίας και συμμετοχής».

«Ο στόχος», υπογράμμισε, «είναι καθαρός, είναι ρεαλιστικός, είναι η νίκη στις βουλευτικές εκλογές, είναι η πρωτιά» και υποστήριξε ότι «το ΠΑΣΟΚ για το καλό του έθνους πρέπει να έχει τον κεντρικό, τον πρώτο λόγο στις πολιτικές εξελίξεις».

Ααφετηρία συσπείρωσης όλων των δυνάμεων της δημοκρατικής παράταξης χαρακτήρισε την υποψηφιότητα Βενιζέλου ο α' αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης, ο οποίος με τη σειρά του σημείωσε πως με τη μαζική συμμετοχή όλων των στελεχών, μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ στην ανάδειξη της νέας ηγεσίας την ερχόμενη Κυριακή, θα σταλεί «μήνυμα ενότητας, αισιοδοξίας και αγωνιστικότητας».

H μοναδική υποψηφιότητα Βενιζέλου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μπορεί να βοηθάει στη συσπείρωση του κόμματός του, όμως κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει ότι «συμμετείχε σε μία πολιτική που μας οδήγησε στην αποτυχία του πρώτου μνημονίου», παρατήρησε από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ Αρης Σπηλιωτόπουλος.

«Δεν μπορεί η αλλαγή ηγεσίας να εξαγνίσει το ΠΑΣΟΚ από τα λάθη της διετίας που ήταν πολλά και σημαντικά και που δυστυχώς ο κ. Βενιζέλος συμμετείχε με πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλα αυτά», σχολίασε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας στο ρ/σ Real FM.

«Ένας άλλος Βενιζέλος στην ηγεσία ενός κόμματος, μετά από έναν ολόκληρο αιώνα. Εύχομαι στο φίλο Βαγγέλη Βενιζέλο να φτάσει στο 10% του μεγάλου Ελευθέριου Βενιζέλου», ήταν το σχόλιο του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: