www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Απόψε ο ελληνικός τελικός για τη Eurovision


Τηρώντας και φέτος το «ετήσιο έθιμο» της Eurovision τη Δευτέρα 12 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί μια ειδική βραδιά στο εμπορικό κέντρο River West, για τη διαδικασία επιλογής της ελληνικής συμμετοχής στον 57ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού.

Η μουσική βραδιά θα μεταδοθεί απευθείας στις 22:00 από την ΕΤ1 και από το webTV της ΕΡΤ Το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό θα επιλεγεί κατόπιν ψηφοφορίας από το κοινό και την κριτική επιτροπή, η ψήφος των οποίων θα μετρήσει εξίσου (σε ποσοστό 50-50%). Το τραγούδι που
θα επιλεγεί, θα διαγωνιστεί στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης, στις 22 Μαΐου, στο Μπακού.

Τα τέσσερα τραγούδια που θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για το Μπακού (με τη σειρά εμφάνισής τους τη βραδιά του Ελληνικού Τελικού, όπως προέκυψε από κλήρωση), είναι τα εξής: «Baby I' m yours» - ερμηνεία: Dora, μουσική: Franc, Ηλίας Πανταζόπουλος, στίχοι: Νεκτάριος Τυράκης, «Killer Bee» -ερμηνεία: Cassiopeia, μουσική: Χρήστος Δάντης, στίχοι: Λεωνίδας Χατζάρας, «No Parking» -ερμηνεία: Velvet Fire, μουσική-στίχοι: George Samuelson, Λεωνίδας Χατζάρας και «Aphrodisiac» -ερμηνεία: Ελευθερία Ελευθερίου, μουσική-στίχοι: Δημήτρης Στάσσος, Mikaela Stenstrum, Dajana Luf.


Καλεσμένοι
Στη βραδιά του ελληνικού τελικού θα παραβρεθούν και θα ερμηνεύσουν τα τραγούδια τους οι καλλιτέχνες που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο, τη Γαλλία και τη Βουλγαρία. Συγκεκριμένα, θα εμφανιστούν η Ήβη Αδάμου - με το τραγούδι «La,La, Love»- για την Κύπρο, η Anggun - με το τραγούδι «Echo /You and I» - για τη Γαλλία και η Σόφι Μαρινόβα -με το τραγούδι «Love Unlimited»- για τη Βουλγαρία.

Την σκηνοθεσία της εκδήλωσης υπογράφει ο Χρήστος Φασόης και η διεύθυνση παραγωγής είναι της 'Ασπας Κουνδουροπούλου. Η σκηνοθεσία των βιντεοκλίπ για τα τέσσερα υποψήφια τραγούδια είναι του Κώστα Μυλωνά, η φωτογραφία του Ανδρέα Ζαχαράτου και το μοντάζ της Ντίνας Κουστούκη.

Το τραγούδι που θα επιλεγεί, θα διαγωνιστεί στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης στις 22 Μαΐου στο Μπακού.

Στις 24 Μαΐου θα γίνει ο δεύτερος ημιτελικός και στις 26 Μαΐου ο τελικός.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: