www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΠΑΣΟΚ: Ο Ευ. Βενιζέλος μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία


Μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ανακηρύχθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου δεν έκαναν δεκτές τις υποψηφιότητες του Χρήστου Παπουτσή και του Στέφανου Τζουμάκα, κρίνοντας πως δεν ήταν σύμφωνες με το καταστατικό.

Ο κ. Βενιζέλος είχε καταθέσει το μεσημέρι της Κυριακής την υποψηφιότητά του με 190 υπογραφές (189 και τη δική του), ο κ. Παπουτσής είχε καταθέσει την υποψηφιότητά του μόνο με τη δική του υπογραφή, ενώ ο Στέφανος Τζουμάκας κατέθεσε εκπρόθεσμη πρόταση επίσης χωρίς άλλες υπογραφές.

Ο κ. Παπουτσής είχε δηλώσει ότι οι υποψηφιότητες δεν πρέπει να συνδέονται με υπογραφές, ενώ ο κ. Βενιζέλος επέμενε να τηρηθεί το καταστατικό, δηλαδή υποψήφιος να είναι όποιος συγκεντρώνει
το ένα τέταρτο των υπογραφών.

Η διαδικασία της συλλογής υπογραφών αμφισβητήθηκε ως η αυθεντική ερμηνεία του Καταστατικού, μιας και δεν είχε εκδοθεί ο προβλεπόμενος ερμηνευτικός κανονισμός και κατατέθηκαν προτάσεις να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία. Το προεδρείο της συνεδρίασης έθεσε σε ψηφοφορία τις υποψηφιότητες των κ.κ. Παπουτσή και Τζουμάκα, ωστόσο καμία δεν συγκέντρωσε 94 ψήφους, σύμφωνα με την ερμηνεία του άρθρου 41 του Καταστατικού, όπως την διατύπωσε η ΕΚΑΠ.

Ευ. Βενιζέλος: Στόχος μας είναι η νίκη στις βουλευτές εκλογές



«Έχω πλήρη συνείδηση της ευθύνης που επωμίζομαι», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την ανακήρυξή του ως μοναδικού υποψήφιου για τη θέση του προέδρου. «Ευχαριστώ θερμά το Εθνικό Συμβούλιο που μου έκανε την πολύ μεγάλη τιμή να με ανακηρύξει υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ», είπε ο κ. Βενιζέλος, σημειώνοντας πως η κρισιμότητα των περιστάσεων οδήγησε έναν πολύ μεγάλο αριθμό στελεχών του ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν τη υποψηφιότητά του.

«Γύρω από την υποψηφιότητά μου, συσπειρώνεται όλη η δημοκρατική προοδευτική παράταξη που την εξέφραζε, την εκφράζει και θα την εκφράζει το ΠΑΣΟΚ», υπογράμμισε, ενώ αναφερόμενος στους κ.κ. Χρήστο Παπουτσή και Στέφανο Τζουμάκα, οι υποψηφιότητες των οποίων δεν έγιναν δεκτές από το Εθνικό Συμβούλιο, επισήμανε πως «όλοι θα είναι δίπλα μου και εγώ θα είμαι δίπλα σε όλους».

«Ειδικά αναφέρομαι στον Χρήστο Παπουτσή που είχε την πολιτική παρρησία να παρουσιάσει και να αναδείξει την προγραμματική του πρόταση στην Εθνική Συνδιάσκεψη», πρόσθεσε.

Παράλληλα, κάλεσε όλα τα μέλη του κινήματος να προσέλθουν στις κάλπες που θα στηθούν την επόμενη Κυριακή, σημειώνοντας πως έχει αποδείξει την πίστη του στις πολυφωνικές διαδικασίες. «Σας περιμένουμε με ανοικτή αγκαλιά στις κάλπες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Απευθύνομαι προσωπικά στην κάθε Ελληνίδα και στον κάθε Έλληνα, απευθύνομαι προσωπικά σε όλα τα στελέχη, τα μέλη, τους φίλους και τους ψηφοφόρους, κάποια στιγμή, του ΠΑΣΟΚ και τους καλώ να γυρίσουν πίσω, εδώ στο σπίτι τους, στην μεγάλη κοίτη της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στόχος μας, είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, είναι η νίκη στις βουλευτικές εκλογές, είναι η πρωτιά του ΠΑΣΟΚ. «Ο στόχος μας είναι καθαρός και ρεαλιστικός: Νίκη στις προσεχείς εκλογές», ανέφερε, προσθέτοντας ότι έχει πλήρη επίγνωση των ερευνών της κοινής γνώμης και γνωρίζει σε βάθος τι τραβάει ο κάθε Έλληνας πολίτης, τις δυσκολίες, τις θυσίες, την δυσφορία.

«Αλλά όλοι μαζί κάνουμε μια προσπάθεια να κρατήσουμε την χώρα όρθια και τώρα μετά την ολοκλήρωση του PSI, έχει ανοίξει ένα τεράστιο παράθυρο ευκαιρίας για να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος, για να αναπληρώσουμε απώλειες, για να ανακτήσουμε ξανά την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνειά μας, ως έθνος, ως πολίτες της Ευρώπης, ισότιμοι και όχι ως παρίες της ευρωζώνης.»

Χρ. Παπουτσής: Επικράτησαν τα διαδικαστικά τεχνάσματα

«Πολύ μακριά από τις αναζητήσεις των χιλιάδων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, από τις αναζητήσεις της ελληνικής κοινωνίας, σήμερα δυστυχώς οι διαδικασίες επικράτησαν της πολιτικής, τα διαδικαστικά τεχνάσματα επικράτησαν της πολιτικής ουσίας», δήλωσε ο Χρήστος Παπουτσής, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών του Εθνικού Συμβουλίου.

Ο κ. Παπουτσής υποστήριξε ότι «στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα και το ΠΑΣΟΚ αντί της μεγάλης επιλογής της πολυσυλλεκτικότητας, της ενότητας και μιας νέας προοδευτικής προοπτικής, επιλέξαμε το μικρό, το φοβικό ΠΑΣΟΚ». «Λυπάμαι», κατέληξε.


«Δημοκρατικά διάτρητη και αμφισβητήσιμη», χαρακτήρισε τη διαδικασία ο Στέφανος Τζουμάκας, ενώ νωρίτερα είχε κατηγορήσει τον Γιώργο Ανωμερίτη ότι ψεύδεται ανακοινώνοντας ότι κατατέθηκαν δύο μόνο υποψηφιότητες, του κ. Βενιζέλου και του κ. Παπουτσή.

Στη συνέχεια ο κ. Ανωμερίτης διευκρίνισε ότι ο κ. Τζουμάκας κατέθεσε την πρότασή του μετά τη λήξη της συνεδρίασης της ΕΚΑΠ, εκπρόθεσμα.


Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών του Εθνικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος απηύθυνε κάλεσμα προς όλα τα μέλη του ΠΑΣΟΚ να συσπειρωθούν γύρω από τη νέα ηγεσία του κινήματος, τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Πρώτα απ' όλα καλούμε τον κόσμο να πάρει μέρος στη διαδικασία της επόμενης Κυριακής», είπε ο κ. Πετάλνικος, ενώ, έκανε λόγο για μια ιδιαίτερα σημαντική και κρίσιμη διαδικασία και για ένα παραγωγικό διήμερο.

Μεταξύ άλλων, υπέρ της υποφηφιότητας Βενιζέλου τάχθηκαν η Αννα Διαμαντοπούλου ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Θεόδωρος Πάγκαλος. «Ο κ. Βενιζέλος ολοκλήρωσε με επιτυχία μια δύσκολη διαπραγμάτευση, και με την ίδια επιτυχία μπορεί να συνεχίσει και το έργο που θα του αναθέσουμε σήμερα. Του εύχομαι καλή επιτυχία», δήλωσε σήμερα ο κ. Πάγκαλος.







Δεν υπάρχουν σχόλια: