www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Ερώτηση Καρατζαφέρη για τη «μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού»


Επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου σχετικά με τη «μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού και το φαύλο κύκλο των φοροεισπρακτικών μέτρων» κατέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Στο κείμενο της ερώτησής του επεσήμανε την «άκρως απογοητευτική απόδοση του προϋπολογισμού κατά το α' εξάμηνο του 2011», κάνοντας λόγο για «μαύρη τρύπα» 4,5 δισ..

Ακόμη, εξέφρασε τη αγωνία του για τη «συνεχή αύξηση του ελλείμματος», αναγνωρίζοντας ως αίτια κυρίως «την αναποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού, τη μη απόδοση των φορολογικών μέτρων, αλλά και την ύφεση που τα ίδια αυτά μέτρα δημιουργούν και επιτείνουν».

Στο πλαίσιο της επίκαιρης ερώτησής του ζήτησε από τον Πρωθυπουργό απάντηση για το πώς θα σπάσει το φαύλο κύκλο αναποτελεσματικών φοροεισπρακτικών μέτρων - υστέρησης εσόδων -
ύφεσης, που οδηγεί σε αδιέξοδο την ελληνική οικονομία.

Επίσης, ο κ. Παπανδρέου ερωτήθηκε από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ σχετικά με το αν αφήνει ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων, αφού, όπως ανέφερε, «τα ήδη επιβεβλημένα είναι σχεδόν απίθανο να αποδώσουν τα αναμενόμενα».

Τέλος, ρώτησε τον Πρωθυπουργό αν θεωρεί εφικτό το στόχο του ελλείμματος για το 2011 και γιατί δεν διαπραγματεύεται τους δημοσιονομικούς στόχους, ώστε αυτοί να «απλωθούν» στο μέλλον και να δοθεί έτσι ένα περιθώριο ανάπτυξης και ανάκαμψης στην ελληνική οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: