www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Δράσεις για την ενίσχυση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης


Δέσμη τεσσάρων δράσεων που το υπουργείο είναι έτοιμο να υλοποιήσει άμεσα για τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη κατέθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά από ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε:

- Διάθεση 100 εκ. ευρώ, μέσω του ΕΣΠΑ, σε προγράμματα εκσυγχρονισμού και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

- Κάλυψη του 70% των δαπανών που θα πραγματοποιήσουν οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να κατευθυνθούν σε νέα πεδία δραστηριότητας.

- Ένταξη στο ΕΤΕΑΝ των επιχειρήσεων που θα αξιοποιήσουν τις παραπάνω δράσεις ώστε να
καλύψουν τις δανειακές τους ανάγκες με ευνοϊκό δανεισμό.

- Ενίσχυση των εργαζομένων, που εργάζονται κυρίως σε πολύ μικρές επιχειρήσεις, με 8 εκ. ευρώ από το Αποθεματικό Απροβλέπτων για δράσεις κατάρτισης και επανακατάρτισης. Η δράση αυτή θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Παράλληλα, ο υπουργός ενημέρωσε για την πρόθεση του υπουργείου να χρηματοδοτήσει τη ναυπήγηση μεσαίων πλοίων μέσω ΕΣΠΑ, η οποία θα συμβάλλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας στα ναυπηγεία αλλά και στη διευκόλυνση των συγκοινωνιών στο Αιγαίο.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε την ανάγκη συγκρότησης μιας διαρκούς επιτροπής που θα αποτελείται από εκπροσώπους και των επιχειρήσεων αλλά και των εργαζομένων και θα συνεργάζεται στενά με το ΥπΑΑΝ. Η επιτροπή, όπως τόνισε ο υπουργός, θα αναλάβει να διερευνήσει τις αναπτυξιακές δυνατότητες της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης και να προχωρήσει άμεσα στην κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: