www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Δεν θα περιληφθεί στο πρώτο «κύμα» αποκρατικοποιήσεων ο ΟΠΑΠ


Δεν θα περιληφθεί στο πρώτο «κύμα» αποκρατικοποιήσεων ο ΟΠΑΠ.

Ο ΟΠΑΠ δεν θα περιλαμβάνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πρώτο «κύμα» αποκρατικοποιήσεων καθώς θα «προικοδοτηθεί» και με τα ονομαζόμενα «φρουτάκια», γεγονός που θα έχει ως συνέπεια την άνοδο της αξίας του οργανισμού.

Τα παραπάνω συζητήθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ στην οποία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών,
Ευάγγελος Βενιζέλος ενημέρωσε τους βουλευτές για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η βουλευτής και πρώην υφυπουργός Αννα Νταλάρα πρότεινε την ενεργοποίηση ενός ελεγκτικού μηχανισμού καθώς, διαφορετικά, ελλοχεύει ο κίνδυνος «να γεμίσει η χώρα με ‘μηχανάκια’».

Τόνισε ακόμη ότι προσοχή θα πρέπει να δοθεί στο θέμα των συντελεστών δόμησης των τουριστικών κατοικιών.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Τρικάλων Χρήστος Μαγκούφης, πρότεινε τη μη μονοπωλιακή σχέση του ΟΠΑΠ με τα «φρουτάκια», ενώ διατύπωσε και περαιτέρω παρατηρήσεις, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει εκτεθεί ηθικά με την περαίωση.

Συγκεκριμένα υποστήριξε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ότι είναι κατανοητή η αναγκαιότητα του μέτρου, αλλά από την άλλη αυτό πρέπει να τελειώνει. Παρεμφερή παρατήρηση διατύπωσε για το θέμα των σκαφών αναψυχής η κ. Νταλάρα.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έθεσε το θέμα της «λευκής απεργίας» των εισπρακτικών μηχανισμών, όπως σύμφωνα με πληροφορίες, είπε, επισημαίντας ότι αν δεν σταματήσει πρέπει η κυβέρνηση να πάρει μέτρα που θα φθάνουν μέχρι και τις απολύσεις υπαλλήλων που δεν επιτελούν το έργο τους.

Πρότεινε τέλος την άμεση αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, ώστε να μπορέσουν οι δήμοι να διευκολύνουν τα χρέη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: