www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Αυστηρότερες ποινές σε γιατρούς ΙΚΑ - ΕΟΠΥΥ για υπερσυνταγογράφηση


Με αλλαγές, τις οποίες κατέθεσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, αλλά και με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να δηλώνουν ότι το καταψηφίζουν, άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Στις νέες ρυθμίσεις προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η επιβολή αυστηρότερων ποινών σε γιατρούς του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι παραπέμπονται στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα για υπερσυνταγογράφηση, προκλητή ζήτηση φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων ή
κατευθυνόμενη συνταγογράφηση.

Σύμφωνα με τη νέα αλλαγή, μπορεί με απόφαση του Διοικητή του ιδρύματος ή του προέδρου του Ταμείου να αφαιρείται η δυνατότητα συνταγογράφησης για ασφαλισμένους των φορέων αλλά και το βιβλιάριο συνταγογράφησης μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης από το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο.

Η σχετική απόφαση εκδίδεται μετά από κλήση του ιατρού για παροχή έγγραφων εξηγήσεων εντός πέντε ημερών από την ημέρα κοινοποίησης της σχετικής κλήσης.

Επίσης, με άλλη τροποποίηση, υποχρεούνται να υποβάλουν δήλωση «πόθεν έσχες» οι γιατροί διευθυντές που υπηρετούν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και μεταφέρονται στον ΕΟΠΥΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: