www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Οι ιδιοκτήτες ταξί σχεδιάζουν απεργία έως την Παρασκευή

Νέο ραντεβού έδωσαν οι ιδιοκτήτες ταξί σήμερα Τρίτη, στις 10 το πρωί, όπου πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΣΑΤΑ (στην οδό Μάρνη, στο κέντρο της Αθήνας) με ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσουν πορεία (πεζή) προς στο Σύνταγμα.

Κλειστή είναι αυτήν την ώρα η οδός Μάρνης, από πλατεία Βάθη έως Πατησίων λόγω της συγκέντρωσης (πεζή) στον ΣΑΤΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αυτοκινητιστές σχεδιάζουν να συνεχίσουν την κινητοποίησή τους μέχρι
την Παρασκευή.

Αύριο, Τετάρτη, προγραμματίζουν να συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Υποδομών.

Οι ιδιοκτήτες ταξί συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα στο λιμάνι του Πειραιά και στην Αττική Οδό, προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος στο λεκανοπέδιο Αττικής και απίστευτη ταλαιπωρία για χιλιάδες ταξιδιώτες.

Στη συνέχεια σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της Αθήνας, αλλά δεν τους επετράπη να προσεγγίσουν το Σύνταγμα, αφού η Τροχαία απέκλεισε με γερανούς την πρόσβαση στο Κέντρο.

Τελικά, λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι αποφάσισαν να αποχωρήσουν από όλες τις οδικές αρτηρίες.

Αποκλεισμένο το λιμάνι της Πάτρας


Το νέο λιμάνι της Πάτρας απέκλεισαν το πρωί της Τρίτης οι ιδιοκτήτες ταξί. Τη Δευτέρα δημιουργήθηκε ένταση κοντά σε ξενοδοχείο του Ρίου, όταν οι αυτοκινητιστές επιχείρησαν να πλησιάσουν τον χώρο όπου επρόκειτο να γίνει περιφερειακή συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, η οποία τελικώς αναβλήθηκε.

Οι δυνάμεις της Αστυνομίας προσπάθησαν να κρατήσουν μακριά τους ιδιοκτήτες ταξί, κάνοντας χρήση χημικών ενώ εκείνοι απάντησαν με πέτρες.

Κινητοποιήσεις πραγματοποιούν οι αυτοκινητιστές και στην Ηλεία, όπου έχουν αποκλείσει το λιμάνι στο Κατάκολο.

Αποκλεισμένο και από τις δύο εισόδους του είναι το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο της Κρήτης, αλλά και το αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη από ιδιοκτήτες ταξί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: