www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

΄Εως τις 25/11 οι κατάλογοι των εφέδρων


Σε πλήρη εφαρμογή είναι πλέον ο νόμος για την εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο, τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τους ΟΤΑ, κι ενώ επίκειται η άφιξη των εκπροσώπων της τρόικας την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα.

Την Τρίτη κοινοποιήθηκε σε όλους τους φορείς του δημοσίου, τις ΔΕΚΟ και τους ΟΤΑ η εγκύκλιος του υπουργού Διοικητικής Μεταρύθμισης, Δημήτρη Ρέππα, για την εφαρμογή του νόμου, προκειμένου έως τις 25 Νοεμβρίου να συνταχθούν οι κατάλογοι του προσωπικού τού κάθε φορέα που μπαίνει σε καθεστώς εφεδρείας.

Σύμφωνα με το άρθρο 34 του ν. 4024/2011, το προσωπικό που εντάσσεται στο καθεστώς εφεδρείας συνεχίζει να λαμβάνει για 12 μήνες και εφόσον προβλέπεται από ειδικότερες διατάξεις έως 24 μήνες, από την ένταξή του στο καθεστώς αυτό, αποδοχές ίσες με το 60% του βασικού μισθού που
ελάμβανε κατά τον χρόνο εισόδου του στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.

Υπενθυμίζεται ότι για το προσωπικό αυτό καταβάλλονται από τον φορέα προέλευσης, οι εισφορές εργοδότη και ασφαλισμένου, που αναλογούν για κύρια σύνταξη, επικουρική ασφάλιση, πρόνοια και υγειονομική περίθαλψη, υπολογιζόμενες επί των τακτικών αποδοχών, που ελάμβανε ο εργαζόμενος κατά τον χρόνο ένταξής του στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας κατά τον ίδιο χρόνο. Αν ο φορέας προέλευσης έχει καταργηθεί, οι παραπάνω εισφορές, καθώς και η τυχόν οφειλόμενη αποζημίωση, λόγω απόλυσης, καταβάλλονται από τον ΟΑΕΔ.


Η ένταξη στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας λογίζεται ως προαναγγελία απόλυσης για κάθε έννομη συνέπεια και οι αποδοχές που καταβάλλονται στο προσωπικό που εντάσσεται σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, συμψηφίζονται με την αποζημίωση, λόγω απόλυσης που τυχόν οφείλεται κατά τη λήξη του χρόνου της εργασιακής εφεδρείας.

Από το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας εξαιρούνται οι εξής κατηγορίες υπαλλήλων:
Το καλλιτεχνικό προσωπικό (Λυρικής Σκηνής, ΚΟΑ, ΚΟΘ, Εθνικού Θεάτρου ΚΘΒΕ Ορχήστρα Λυρικής Σκηνής), το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων, των φορέων κοινωνικής πρόνοιας, του ΕΚΑΒ και των ασφαλιστικών ταμείων. Επίσης, οι ερευνητές και ειδικοί λειτουργικοί επιστήμονες που υπάγονται στις διατάξεις του ν.1514/1985, εργαζόμενοι των οποίων οι σύζυγοι έχουν ενταχθεί σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα ή στην εργασιακή εφεδρεία, οι υπάλληλοι των οποίων οι σύζυγοι ή τα τέκνα τα οποία τους βαρύνουν φορολογικά και συνοικεί με αυτόν, έχει αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67%, υπάλληλοι που είναι ανάπηροι σε ποσοστό τουλάχιστον 67% ή πολύτεκνοι και οι προστάτες μονογονεϊκών οικογενειών με τέκνο που συνοικεί με αυτόν και τον βαρύνει φορολογικά.




Δεν υπάρχουν σχόλια: