www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Αλλαγή εκλογικού νόμου πρότεινε ο Γ. Παπανδρέου

Θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου έθεσε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια σύσκεψης την οποία συγκάλεσε νωρίς χθες το απόγευμα με τους υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς του κόμματος οι οποίοι συμμετέχουν στην κυβέρνηση Λ. Παπαδήμου.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στο ζήτημα στο πλαίσιο γενικότερης συζήτησης για τις νομοθετικές εκκρεμότητες της προηγούμενης κυβέρνησης και αναρωτήθηκε μήπως στη συγκεκριμένη συγκυρία θα ήταν ευνοϊκό το κλίμα για μια τέτοια αλλαγή.

Η αναφορά αυτή προκάλεσε την αντίδραση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος, σύμφωνα με
πληροφορίες, σημείωσε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο για τί θα δυναμιτίσουμε το κλίμα.

Στη συζήτηση παρενέβη ο νέος υπουργός Εσωτερικών κ. Τ. Γιαννίτσης προτείνοντας να μην συμπεριληφθεί το θέμα του εκλογικού νόμου στις προγραμματικές δηλώσεις ή στις επίσημες εξαγγελίες του προσεχούς τριμήνου αλλά να τεθεί προς συζήτηση και διαβούλευση με όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος, στη δική του παρέμβαση, απέρριψε κατηγορηματικά τόσο την πρόταση του κ. Παπανδρέου όσο και την εναλλακτική πρόταση του κ. Γιαννίτση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: