Έναν οδηγό για την εφαρμογή συστήματος που θα διαχειρίζεται την ασφάλεια των γαλακτοκομικών προϊόντων βάσει των αρχών του HACCP, εξέδωσε ο ΕΦΕΤ.
Στόχος του Οργανισμού να υποστηρίξει τις μικρές γαλακτοκομικές επιχειρήσεις στην υλοποίηση των υγειονομικών μέτρων για την παραγωγή ασφαλών τροφίμων.
Ο οδηγός, μεταξύ των άλλων, περιλαμβάνει οδηγίες για την εφαρμογή ορθής υγιεινής πρακτικής,
σχέδια HACCP και έντυπα τεκμηρίωσης της εφαρμογής του.
Ο οδηγός μπορεί να τροποποιείται, ανάλογα με τις εφαρμοζόμενες μεθόδους επεξεργασίας, τις λειτουργικές διεργασίες, το είδος των παραγόμενων γαλακτοκομικών προϊόντων και να προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε επιχείρησης.
Ο ΕΦΕΤ θα διανείμει τον οδηγό δωρεάν στους κατά τόπους φορείς και υπηρεσίες και θα διοργανώσει συναντήσεις με τους ενδιαφερόμενους. Με τον τρόπο αυτό, ο υπεύθυνος της γαλακτοκομικής επιχείρησης θα γνωρίζει τους κινδύνους που μπορεί να επηρεάσουν την ασφάλεια των παραγόμενων προϊόντων και τα μέτρα πρόληψης τους, θα αξιοποιεί καλύτερα τους οικονομικούς πόρους του και θα ανταποκρίνεται τελικά στο αίτημα του καταναλωτή για την παραγωγή ασφαλών, ποιοτικών και ανταγωνιστικών προϊόντων.
Στόχος του Οργανισμού να υποστηρίξει τις μικρές γαλακτοκομικές επιχειρήσεις στην υλοποίηση των υγειονομικών μέτρων για την παραγωγή ασφαλών τροφίμων.
Ο οδηγός, μεταξύ των άλλων, περιλαμβάνει οδηγίες για την εφαρμογή ορθής υγιεινής πρακτικής,
σχέδια HACCP και έντυπα τεκμηρίωσης της εφαρμογής του.
Ο οδηγός μπορεί να τροποποιείται, ανάλογα με τις εφαρμοζόμενες μεθόδους επεξεργασίας, τις λειτουργικές διεργασίες, το είδος των παραγόμενων γαλακτοκομικών προϊόντων και να προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε επιχείρησης.
Ο ΕΦΕΤ θα διανείμει τον οδηγό δωρεάν στους κατά τόπους φορείς και υπηρεσίες και θα διοργανώσει συναντήσεις με τους ενδιαφερόμενους. Με τον τρόπο αυτό, ο υπεύθυνος της γαλακτοκομικής επιχείρησης θα γνωρίζει τους κινδύνους που μπορεί να επηρεάσουν την ασφάλεια των παραγόμενων προϊόντων και τα μέτρα πρόληψης τους, θα αξιοποιεί καλύτερα τους οικονομικούς πόρους του και θα ανταποκρίνεται τελικά στο αίτημα του καταναλωτή για την παραγωγή ασφαλών, ποιοτικών και ανταγωνιστικών προϊόντων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου