www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ευάγ. Βενιζέλος: Ύστατη ευκαιρία η νέα κυβέρνηση

Η νέα κυβέρνηση έχει περιορισμένη θητεία, αλλά διαθέτει ιστορικές δυνατότητες, υπογράμμισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.


Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι η χώρα έχει μπροστά της μια ύστατη ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιήσει για «να είναι η Ελλάδα μέρος της Ευρωζώνης και για να ξεπεραστεί ο κινδυνος χρεοκοπίας» και ξεκαθάρισε ότι δεν είναι καθόλου αυτονόητα τα κονδύλια που περιέχονται στο νέο δανειακό πρόγραμμα. Για το λόγο αυτό, τόνισε, θα πρέπει να κινηθούμε «με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα και απολύτως στοχευμένα» ώστε «να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες με τους εταίρους και να
αποκομίσουμε τα οφέλη που προκύπτουν από τις αποφάσεις του Οκτωβρίου».

Εντολή αυτής της κυβέρνησης, είναι η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών, συμπληρώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για κομματικές αντιπαραθέσεις.

Ανέφερε ακόμη ότι η κατάθεση του προϋπολογισμού θα γίνει την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, με στόχο όπως είπε, για πρώτη φορά η χώρα να παρουσιάσει πρωτογενή πλεονάσματα.

Πρέπει να κινηθούμε στο επίπεδο που επιβάλλουν οι περιστάσεις, πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας ότι ο «άμεσος κίνδυνος κατάρρευσης της χώρας δημιούργησε το κλίμα εθνικής και κοινωνικής συναίνεσης που ήταν αναγκαίο» ώστε να σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση.

Τόνισε τέλος ότι η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δεν είναι τυπική διαδικασία, αλλά «μια μεγάλη εθνική και πολιτική πράξη και αφετηρία μιας νέας περιόδου», η οποία, όπως εκτίμησε, θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις «που θα μας επιτρέψουν να κοιτάξουμε πρόσωπο με πρόσωπο τον πολίτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: