www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Σ. Χατζηγάκης: Επικίνδυνη η τακτική Σαμαρά


Η διαγραφή μου από τη ΝΔ δεν με αγγίζει καθόλου, δήλωσε στο ρ/σ Βήμα FM ο διαγραφείς από την ΚΟ της ΝΔ βουλευτής και πρώην υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή, Σωτήρης Χατζηγάκης.

Στη συνέντευξή του ο κ. Χατζηγάκης διευκρίνισε πως όταν μιλάει για «ακροδεξιά σταγονίδια στη ΝΔ» εννοεί ορισμένους εκ των συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, κάνουν κουμάντο στο κόμμα.

Όπως διεμηνυσε, η ΝΔ πρέπει να ακολουθήσει μια γραμμή συνεννόησης και συναίνεσης και αυτό σημαίνει ότι «πρέπει να στηρίξεις αυτήν την κυβέρνηση Παπαδήμου και όχι να την υπονομεύεις, όπως άρχισε να γίνεται σήμερα από ορισμένους "κουκουλοφόρους" στο Διαδίκτυο».

Η τακτική του Σαμαρά είναι επικίνδυνη, παίζει ζάρια στην πλάτη λαού, υποστήριξε ο διαγραφείς
βουλευτής για τη στάση του αρχηγού της ΝΔ στις τελευταίες εξελίξεις.

«Αν κάνετε μια βόλτα στο Διαδίκτυο, ακόμη και ένας μη έμπειρος θα διαπιστώσει ότι από χθες άρχισαν τα όργανα. Θα δει με τι τρόπους γίνεται η υπονόμευση στη σημερινή κυβέρνηση. Η πολιτική που ακολουθείται σήμερα από τον κ. Σαμαρά είναι επικίνδυνη και γι’ αυτό λέω ότι παίζει ζάρια στην πλάτη του ελληνικού λαού. Είναι απλό: από τη μία έχει μια αντιμνημονιακή ρητορική και από την άλλη νομίζει ότι οι σύμμαχοί μας είναι κουτόφραγκοι και ότι δεν θα υπογράψει τη σύμβαση ή θα την υπογράψει μόνο στο σκέλος που θα πάρουμε τα λεφτά και ότι δεν θα την υπογράψει στο σκέλος που παίρνουμε μέτρα. Μα, με συγχωρείτε. Αυτό δεν είναι επικίνδυνο; Δεν είναι παραπληροφόρηση προς τον ελληνικό λαό; Δεν είναι μια πολιτική μη ξεκάθαρη που δημιουργεί σύγχυση;», διερωτήθηκε ο κ. Χατζηγάκης.

Ο διαγραφείς βουλευτής δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει την κυβέρνηση Παπαδήμου, τονίζοντας πως το θέμα είναι να μην υπονομευθεί, «γιατί προς τα εκεί πάμε», ενώ σε ερώτηση για το αν θα προσχωρήσει στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, απάντησε:

«Είναι πολύ νωρίς για να πούμε αυτά τα πράγματα. Μένω πιστός στις ιδέες μου. Στη ΝΔ του κ. Σαμαρά, όπως είναι τώρα, την οποία θεωρώ επικίνδυνη, βεβαίως και δεν θα πάω. Το κεφάλαιο έκλεισε. Από εκεί και πέρα δεν θα βιαστώ. Δεν υπάρχει θέμα. Από εξουσία είμαι χορτάτος».

Την Τρίτη με απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΝΔ ο κ. Χατζηγάκης διεγράφη και από μέλος του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: