www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ο Γ. Καρατζαφέρης είχε προτείνει τον Λουκά Παπαδήμο το 2009 στον Κ. Καραμανλή

«Ψήφο» εμπιστοσύνη στον Λουκά Παπαδήμο δίνει ο Γιώργος Καρατζαφέρης. «Χαίρομαι που ο Λ. Παπαδήμος είναι στο τιμόνι, θα δείξει τις δυνατότητές του», είπε χθες ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων είχε συνομιλία με το νέο πρωθυπουργό.

Ο Καρατζαφέρης είπε ότι από τον Φεβρουάριο του 2009 είχε προτείνει στον Κώστα Καραμανλή τη λύση Παπαδήμου, κάτι που επανέλαβε και το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο κ. Παπανδρέου φερόταν έτοιμος να παραιτηθεί και σημείωσε ότι αν ο κ. Παπαδήμος είχε αναλάβει νωρίτερα, τα πράγματα στην Ελλάδα δεν θα είχαν φτάσει εκεί που έφτασαν.

Ο κ. Καρατζαφέρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι πρόκειται να στηρίζει τον νέο πρωθυπουργό συνεχώς και αδιαλείπτως και συμβούλεψε τον κ. Παπαδήμο να κλείσει τα αυτιά του στις Κασσάνδρες
και να κάνει αυτό που ξέρει να κάνει καλά. Αποκάλυψε ακόμα, ότι είχε συνομιλήσει και ο ίδιος με τον κ. Παπαδήμο όσο συνεχίζονταν οι διαπραγματεύσεις και του ζήτησε να έρθει και να αναλάβει την ευθύνη.

Σημείωσε ότι συζητήθηκε να αναλάβει ρόλο αντιπροέδρου στη νέα κυβέρνηση, αλλά αυτό δε θα ήταν δυνατό, καθώς δε θα μπορούσε να είναι μόνο εκείνος από τους υπόλοιπους αρχηγούς. Για το χρονικό ορίζοντα της κυβέρνησης, είπε ότι «ήρθε να λύσει κάποια θέματα, αν δεν τα λύσει δεν μπορεί να φύγει». Σχολιάζοντας το αν υπάρχει ενδεχόμενο να αποσύρει ο Αντώνης Σαμαράς τη στήριξή του στην κυβέρνησης, είπε ότι είναι πολύ έξυπνος για να το κάνει αυτό.

Για τη διαγραφή Χατζηγάκη από τη ΝΔ είπε ότι «μέχρι τώρα ο Σαμαράς τους πήγαινε με το καρότο, έπρεπε να πιάσει το μαστίγιο» και έκανε έκκληση στον πρόεδρο της ΝΔ να δώσει μία ευκαιρία στον βουλευτή να δώσεις τις εξηγήσεις του και να επιστρέψει στη ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: