www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Επιστολή 14 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στον Βενιζέλο για το τέλος στα ακίνητα


Την απαλλαγή εκείνων των αδύναμων κοινωνικά στρωμάτων από την επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω ΔΕΗ ζητούν 14 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επιστολή τους προς τον υπουργό Οικονομικών Βαγγέλη Βενιζέλο.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρουν «προτείνουμε να υπάρξει αναθεώρηση του νόμου ως προς την οριζόντια εφαρμογή του επι συνόλου των κατοικιών και να υπάρξει απαλλαγή επιβάρυνσης της πρώτης κατοικίας εως του εμβαδού των 80 τμ και σε οικογένειες με συνολικό εισόδημα κάτω των 30.000 ευρώ από το σύνολο της επιβάρυνσης και αντικατάσταση του ισοδύναμου ποσού από την
επιβολή του τέλους σε επαγγελματικές ομάδες που έχουν απαλλαγεί από το νόμο ή με άλλο πρόσφορο τρόπο».

Σύμφωνα με το κείμενο το αίτημα των βουλευτών εντάσσεται στο πλαίσιο της «ομιλίας του πρωθυπουργού επι των προγραμματικών δηλώσεων» και ιδιαίτερα στην αναφορά «για την προστασία των αδύναμων κοινωνικά στρωμάτων ως πρώτο μέλημα της κυβέρνησης». Με τον τρόπο αυτό – σύμφωνα πάντα με τους βουλευτές- θα γίνει ένα βήμα προς «την κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική συνοχή».

Η επιστολή συντάχθηκε μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή Πιερίας με το ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννη Αμοιρίδη και συνυπογράφεται από τους : Βασίλης Κεγκέρογλου, Νίκος Ζωίδης, Γιώργος Χαραλαμπόπουλος, Σπυροπάνος Μαργέλης, Αρια Αγάτσα, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, Αναστάσιος Σιδηρόπουλος, Γιώργος Φραγκίδης, Παύλος Στασινός, Θανάσης Παπαδόπουλος, Σπύρος Μοσχόπουλος, Ηλίας Θεοδωρίδης και Δημήτρης Βαρβαρίγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: