www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Θ. Πάγκαλος: Μόνη λύση η δημιουργία δημοσιονομικού πλεονάσματος


Μόνη λύση για τη χώρα και για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας είναι η δημιουργία δημοσιονομικού πλεονάσματος την περίοδο 2012 έως το 2018 υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

«Μόνο με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουμε να μειώσουμε τις πρωτογενείς δαπάνες και να φτάσουμε τους στόχους μας», επισήμανε ο κ. Πάγκαλος, ενώ έκανε ειδική αναφορά στους χιλιάδες Έλληνες που απειλούνται από την ανεργία. «Αυτοί είναι οι άνθρωποι που μας εγκαλούν και αυτούς πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας», παρατήρησε.

Πρόσθεσε επίσης ότι οι «προσωπικές φιλοδοξίες πρέπει να μπουν σε δεύτερη μοίρα», τονίζοντας ότι
«το πολιτικό σύστημα θα το διασώσουμε αν από τη συμμετοχή περάσουμε στη συνευθύνη».

Σε ό,τι αφορά στο πρόβλημα του δημόσιου χρέους, υπογράμμισε πως «το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι πολιτική μείωσης των δαπανών του δημοσίου, αύξησης των δημοσίων εσόδων με διεύρυνση της φορολογικής βάσης διότι η φοροδοτική αντοχή των φορολογουμένων έχει εξαντληθεί και επίσης χρειάζονται γενναίες αποκρατικοποιήσεις».

«Δεν κατανοώ γιατί ένα ακίνητο που μένει επί δεκαετίες έρημο και ανεκμετάλλευτο πρέπει να αποτελεί δημόσια περιουσία», σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, υποστηρίζοντας ότι «όπου το κράτος δεν μπορεί, απουσιάζει ή απέτυχε πρέπει να αναλάβει δραστηριότητα η ιδιωτική οικονομία, αν το επιθυμεί εκεί που έφτασαν τα πράγματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: