www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΤΙΜΕ: Η Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού


Άρθρο με το οποίο αναλύονται οι κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές διαταραχές το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα, φιλοξενεί στην ιστοσελίδα του το περιοδικό ΤΙΜΕ Magazine World.
Συγκεκριμένα, στο άρθρο αναφέρεται ότι η Αθήνα βρίσκεται εν μέσω μιας πρωτοφανούς κρίσης, με την εγκληματικότητα να είναι σε έξαρση και την ανεργία να έχει αυξηθεί τα τελευταία δύο έτη από 9.5% στο 17.6%.

Επίσης, τονίζεται ότι εξαιτίας της ανασφάλειας που επικρατεί, πολλοί πολίτες έχουν προχωρήσει στην ανάληψη των χρηματικών τους καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες .

Στην συνέχεια, το άρθρο έχει την μαρτυρία του Αχιλλέα Ζιρόντ, ενός 53χρονου πρώην στελέχους σε εταιρία real estate, που τώρα εργάζεται ως κηπουρός στο δημόσιο πάρκο της Κηφισιάς, οποίος αναφέρει ότι πλέον οι κάτοικοι στην Αθήνα ζουν απομονωμένοι και
νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε στο γκρεμό. Είναι τρομακτικό να βλέπει κάνει το μέλλον να καταρρέει με αυτό τον τρόπο» δηλώνει ο Ζιρόντ.

Παράλληλα, τονίζεται ότι ακόμα και σε αυτή την δεινή οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, οι ηγέτες της Ελλάδας προκαλούν φόβο αντί για το αίσθημα εμπιστοσύνης στους πολίτες.

Πιο αναλυτικά, το άρθρο αναφέρεται στην απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για τη νέα δανειακή σύμβαση που αποφασίστηκε στην σύνοδο της 27 Οκτωβρίου και η οποία προκάλεσε την αρνητική έκπληξη στους ευρωπαίους ηγέτες.

Στην συνέχεια γίνεται λόγος για τις απειλές της Γερμανίδας Καγκαλαρίου, Άγκελα Μέρκελ και του Γάλλου Προέδρου, Νικολά Σαρκοζί για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη καθώς και στην αντικατάσταση του Γιώργου Παπανδρέου από τον τεχνοκράτη, Λουκά Παπαδήμο.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι η νέα μεταβατική κυβέρνηση θα πρέπει να «τρέξει» άμεσα τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις προκριμένου να «κλειδώσει» τη νέα δανειακή σύμβαση.

Τέλος, επισημαίνεται ότι το πολιτικό σύστημα μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα το 1974, χρησιμοποίησε το δημόσιο τομέα για πελατειακούς λόγους, με την διαφθορά να βρίσκεται παγιωμένη μέσα στην κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: