www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Τεχνολογική αναβάθμιση για το ΤΑΧΙS

Αναβαθμίζεται τεχνολογικά το ΤΑΧΙS προκειμένου να φέρει σε πέρας το έργο των διασταυρώσεων εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, καθώς και για να υποστηρίξει νέες φορολογικές υπηρεσίες εξυπηρέτησης των φορολογούμενων.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε τις εργασίες υλοποίησης του νέου κέντρου δεδομένων του υπουργείου Οικονομικών.

«Η υπογραφή της σχετικής σύμβασης, μετά από διαδικασίες που κράτησαν
εννέα έτη, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στον εκσυγχρονισμό των πληροφοριακών συστημάτων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο .

Η νέα υπολογιστική υποδομή αναμένεται ότι θα αναβαθμίσει σημαντικά την επιχειρησιακή ικανότητα των υπαρχόντων πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου, όπως το TAXISnet, το ICISnet και το ΕLENXIS, ενώ από το τέλος του 2012 θα αποτελέσει τη βάση λειτουργίας του νέου TAXIS.

Παράλληλα, προγραμματίζεται να φιλοξενήσει νέα πληροφοριακά συστήματα, όπως τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας, τον έλεγχο του «πόθεν έσχες», τις διαδραστικές υπηρεσίες εξυπηρέτησης πολιτών, και το ολοκληρωμένο περιουσιολόγιο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: