www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Διαψεύδει ο Γ.Μπουτάρης τα περί αγάλματος του Κεμάλ στην Αριστοτέλους


Από το Γραφείο Δημάρχου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση,  περί δήθεν τοποθέτησης αγάλματος του Μουσταφά Κεμάλ στην πλατεία Αριστοτέλους:


Στο πλαίσιο των δράσεων του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη της πόλης ως τουριστικού προορισμού, αντιπροσωπεία περίπου είκοσι Τουριστικών Πρακτόρων και Παραγόντων του Τουρισμού-μέλη της Ένωσης Τουριστικών Πρακτορείων Τουρκίας (TURSAB) βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη το διάστημα 2-4 Νοεμβρίου, ως καλεσμένοι του Οργανισμού.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής τους, οι εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου της γείτονος μετείχαν σε εργαστήριο συναντήσεων με Θεσσαλονικείς επιχειρηματίες (ξενοδόχους και τουριστικούς πράκτορες), ενώ συναντήθηκαν και με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ως πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Γιάννης Μπουτάρης εξέθεσε τις προσπάθειες του Δήμου Θεσσαλονίκης για την προσέλκυση επισκεπτών από την Τουρκία, μέσα από την ανάδειξη του Οθωμανικού Πολιτιστικού Περιπάτου, δηλαδή μιας νοητής διαδρομής στην πόλη, η οποία θα οδηγεί τα βήματα των Τούρκων επισκεπτών σε μνημεία της Οθωμανικής Περιόδου.

Το κύριο αντικείμενο της συζήτησης ήταν η σύσφιγξη των σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης με την πόλη της Σμύρνης, όπου θα μεταβεί αντιπροσωπεία του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της τοπικής Τουριστικής Έκθεσης στις αρχές του Δεκέμβρη.

Ουδέποτε, όμως, ο Γιάννης Μπουτάρης ανέφερε την τοποθέτηση αγάλματος του Μουσταφά Κεμάλ, πόσω μάλλον στην ιστορική και συμβολική για τη Θεσσαλονίκη πλατεία Αριστοτέλους, καθώς τέτοιο θέμα δεν υπάρχει, φυσικά, στις προθέσεις της δημοτικής Αρχής και του ίδιου του Δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Ο Γιάννης Μπουτάρης, μετά από τα δημοσιεύματα που κατέκλυσαν το διαδίκτυο, αναπαράγοντας ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Ουνσάλ Ερεκέ, συντάκτη της τουρκικής εφημερίδας «Haberturk» και καλεσμένου της TURSAB στη διήμερη επίσκεψη, το οποίο αναφέρεται ψευδώς σε θέμα που ουδέποτε ανέκυψε, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτορείων Τουρκίας, κ. Μπασαράν Ουλουσόι.

Ο κ. Ουλουσόι δήλωσε θορυβημένος και τόνισε πως πρόκειται για προσωπική εκτίμηση του δημοσιογράφου, την οποία τόσο ο ίδιος όσο και η TURSAB διαψεύδουν, καθώς σε καμία στιγμή της συνάντησης της αντιπροσωπείας της TURSAB με τον Δήμαρχο και πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης δεν ανέκυψε τέτοιο θέμα. Διεμήνυσε, επίσης, πως κατά την επόμενη συνάντηση των δύο τουριστικών φορέων στην Σμύρνη θα προβούν σε κοινή δήλωση διάψευσης της δήθεν είδησης περί τοποθέτησης αγάλματος του Μουσταφά Κεμάλ στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης.

«Τέτοιες κινήσεις ‘καλοθελητών’ μόνο κακό κάνουν και υπονομεύουν την ανάπτυξη  καλών σχέσεων γειτονίας και κατ’ επέκταση την ανάπτυξη της πόλης», δήλωσε ο Γιάννης Μπουτάρης


Δεν υπάρχουν σχόλια: