www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Επικοινωνία Παπανδρέου - Μέρκελ για τα παγιδευμένα δέματα

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε χθες ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ. Όπως ανακοινώθηκε, συζήτησαν για το ζήτημα των παγιδευμένων δεμάτων, αλλά και για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.


Υπενθυμίζεται ότι η καγελάριος της Γερμανίας ήταν ένας από τους αποδέκτες παγιδευμένου δέματος.

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών χαρακτήρισε άριστη τη συνεργασία με την Ελλάδα για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Μιλώντας στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Στέφαν Πάρις τόνισε ότι οι φήμες για το αντίθετο "στερούνται παντελώς βάσης". Ανέφερε ότι η ΕΛ.ΑΣ. βρισκόταν σε ανοικτή γραμμή με τη γερμανική αστυνομία, δίνοτνας οδηγίες για τον ενδεδειγμένο τρόπο απενεργοποίησης του εκρηκτικού
μηχανισμού.

"Η συνεργασία με τις ελληνικές αρχές είναι εξαιρετική και το υπογραμμίζω με έμφαση", είπε, κάνοντας λόγο για "επαγγελματισμό" των ελληνικών αρχών.

Όσον αφορά την αρνητική απάντηση του Γερμναού υπουργού Εσωτερικών στο ερώτημα αν υπήρχε προειδοποίηση για το δέμα, υποστήριξε ότι ο Τόμας ντε Μεζιέρ εννοούσε ότι δεν υπήρξε προειδοποίηση από τη μεριά των αποστολέων του δέματος. "Δεν συνιστά επ' ουδενί κριτική" για την ελληνική πολιτεία, πρόσθεσε.

Τέλος, χαρακτήρισε συνήθη πρακτική την αποστολή κλιμακίου της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δίωξης Εγκλήματος στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: