www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Δύο «αδέσποτα» δέματα ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ.

Ακόμη δύο δέματα-βόμβες με προορισμό πρεσβείες αναζητεί τις τελευταίες ώρες η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Παράλληλα έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον «πλαστογράφο» της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» αφού επάνω στα δέματα υπήρχαν σφραγίδες εταιρειών, δημοσίων υπηρεσιών και πολιτικών, όλες ακριβή αντίγραφα όσων χρησιμοποιούνται στην πραγματικότητα.
Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, από έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. το τελευταίο 24ωρο προέκυψε ότι οι βόμβες ήταν τελικώς 15 και όχι 13, όπως εκτιμήθηκε αρχικώς. Ακόμη δύο δέματα εστάλησαν τη Δευτέρα σε πρεσβείες ευρωπαϊκών χωρών στην Αθήνα, χωρίς όμως ως αργά χθες το βράδυ να έχουν φτάσει στον προορισμό τους. Οι αξιωματικοί ανακάλυψαν την αποστολή τους από έρευνες σε εταιρείες ταχυμεταφορών και στοιχεία για τις κινήσεις των συλληφθέντων.

΄Ερευνα πραγματοποιείται και για τον κατασκευαστή των σφραγίδων που χρησιμοποιήθηκαν σε αρκετούς φακέλους προκειμένου να παραπλανήσουν τους παραλήπτες. Ο φάκελος που εστάλη στη βουλγαρική πρεσβεία με (δήθεν) αποστολέα τον επιχειρηματία κ. Παναγιώτη Κουτσίκο διαπιστώθηκε ότι έφερε την κόκκινη σφραγίδα της εταιρείας του. Παρόμοιες σφραγίδες ή λογότυποι υπήρχαν και σε άλλα δέματα. Οι αξιωματικοί εκτιμούν ότι κατασκευαστής όλων των δεμάτων-βομβών ήταν ο 22χρονος Αργυρού. Ετσι πιστεύουν ότι «η σύλληψή του μπορεί να αποτρέψει ένα νέο
κύμα επιθέσεων και γενικότερα να περιορίσει τη δράση της οργάνωσης».

Η ΕΛ.ΑΣ. εστιάζει τις έρευνές της για τον εντοπισμό γιάφκας στου Ζωγράφου- στην Πανεπιστημιούπολη ειδικότερα- από όπου φαίνεται να ξεκίνησαν οι δύο συλληφθέντες τη Δευτέρα. Αξιωματικοί σημειώνουν ότι ένας από τους εμπλεκομένους στην οργάνωση- το όνομά του δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των καταζητουμένων- διαμένει στη φοιτητική εστία της Πολυτεχνειούπολης, γεγονός που πολλαπλασιάζει τις υποψίες των αστυνομικών. Ερευνες ακόμη γίνονται και σε άλλες περιοχές με βάση τηλεφωνήματα πολιτών αλλά και τις καταγραφές των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ είχαν ενδείξεις ότι «κάτι ετοιμάζεται από τη νέα γενιά τρομοκρατών και υπάρχει κινητικότητα» .

Οι διωκτικές αρχές είχαν προβληματιστεί από τη «σιωπή» ομάδων που προχωρούν σε εμπρηστικές επιθέσεις. Περίμεναν επίσης χτύπημα μετά τη σύλληψη επτά αντιεξουσιαστών για ληστείες τραπεζών σε Αθήνα και Εύβοια αλλά και από το γεγονός ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη για την απαγωγή του κ. Περικλή Παναγόπουλου, όπου μεταξύ των κατηγορουμένων βρίσκονται ποινικοί που είχαν διασυνδέσεις με αντιεξουσιαστές και στους οποίους είχε αναφερθεί σε προηγούμενη προκήρυξή της η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Και έκτη «εξαγωγή» πακέτου

Η βόμβα που είχαν στην κατοχή τους οι δύο συλληφθέντες δεν είχε προορισμό την πρεσβεία της Ολλανδίας, όπως είχε αναφερθεί αρχικά, αλλά παραλήπτης θα ήταν ο Βέλγος κ. Γιόχαν Τιού, εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στη Χάγη. Πρόκειται ουσιαστικά δηλαδή για την έκτη βόμβα που θα αποστελλόταν στο εξωτερικό και αποστολέας εμφανιζόταν ο καθηγητής εγκληματολογίας κ. Γιάννης Πανούσης. Το δέμα κρατούσε ο Παναγιώτης Αργυρού όταν συνελήφθη τη Δευτέρα στο Παγκράτι.

Σημείωμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Σύντομο ενημερωτικό σημείωμα (Warden Μessage) στο οποίο καταγράφονται οι τελευταίες εξελίξεις με τα πακέτα-βόμβες εξέδωσε χθες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Οι Αμερικανοί αναφέρονται στην αποστολή των παγιδευμένων δεμάτων, στη σύλληψη δύο ατόμων, αλλά και στην ανταλλαγή πυροβολισμών στο Παλαιό Φάληροη οποία, όμως, είναι αποτέλεσμα ληστείας και δεν σχετίζεται με την υπόθεση των «Πυρήνων». «Ενθαρρύνουμε τους αμερικανούς πολίτες» , καταγράφει το σημείωμα, «να λειτουργούν στις καθημερινές τους δραστηριότητες με γνώμονα την κοινή λογική και εάν ανακαλύψουν ή είναι αποδέκτες ύποπτων πακέτων, να μην επιχειρήσουν να τα ανοίξουν, αλλά να καλέσουν τον αριθμό για τα επείγοντα περιστατικά της αστυνομίας» .

Φάρσες και μασέλες

Αναστάτωση προκλήθηκε χθες το απόγευμα στον σταθμό του μετρό Συντάγματος έπειτα από τηλεφώνημα στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FΜ. Το τηλεφώνημα έγινε στις 18.20 και ο άγνωστος ανέφερε ότι θα εκραγεί βόμβα σε 30 λεπτά. Αμέσως εκκενώθηκε ο σταθμός, ενώ οι συρμοί του μετρό δεν έκαναν στάση στο Σύνταγμα. Πυροτεχνουργοί ξεκίνησαν έρευνες και διαπιστώθηκε ότι ήταν φάρσα. Νωρίτερα θύματα φάρσας για τοποθέτηση βόμβας έπεσαν και τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, το υπουργείο Οικονομικών και το προξενείο της Ουκρανίας στο Ψυχικό. Πυροτεχνουργοί εξέτασαν επίσης δέματα που θεωρήθηκαν ύποπτα στις πρεσβείες Αργεντινής και Ιράν. Στην Αργεντινή επρόκειτο για φάκελο που περιείχε ένα πορτοφόλι, ενώ ένα πακέτο έξω από την πρεσβεία του Ιράν διαπιστώθηκε ότι περιείχε... μασέλες.

Μπαράζ επιθέσεων

Νέο κύκλο εμπρηστικών επιθέσεων στην Αθήνα άνοιξε η σύλληψη των κατηγορουμένων για τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Τα ξημερώματα της Τετάρτης άγνωστοι πυρπόλησαν πέντε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια. Σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου εμφανίστηκε προκήρυξη με την οποία γινόταν ανάληψη ευθύνης, καθώς σημειωνόταν χαρακτηριστικά ότι «η αλληλεγγύη μας στους αιχμάλωτους συντρόφους θα συνεχιστεί με κάθε μέσο».

Επίσης στην Κυψέλη εκδηλώθηκε φωτιά σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, ενώ στη Νέα Ιωνία εξερράγη εμπρηστικός μηχανισμός από γκαζάκια σε οχήματα της ΔΕΗ. Τέλος, στο Περιστέρι ξέσπασε πυρκαγιά σε δύο ΙΧ αυτοκίνητα.

Αμίλητος στον ανακριτή

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Παναγιώτης Αργυρού (δεξιά στη φωτογραφία), μετά την απολογία του στους εφέτες ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», για την οποία κατηγορούνταν από τον Σεπτέμβριο του 2009. Ο 22χρονος δήλωσε στους ανακριτές ότι δεν αναγνωρίζει τη διαδικασία και δεν δέχθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις, ενώ σήμερα θα μεταφερθεί εκ νέου στον ανακριτή μαζί με τον συγκατηγορούμενό του Γεράσιμο Τσάκαλο , προκειμένου να απολογηθούν για τα δέματα-βόμβες. Εναντίον του Παναγιώτη Αργυρού εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης με τις κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και των βομβιστικών επιθέσεων στο πολιτικό γραφείο της κυρίας Λούκας Κατσέλη, στο σπίτι του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Παναγιώτη Χηνοφώτη και στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: