www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Προτάσεις για ανοιχτά δέματα και κυκλώματα καταγραφής

Να παραδίδονται τα δέματα ανοιχτά και να σφραγίζονται ενώπιον ταχυδρομικού υπαλλήλου -με ιδιαίτερη μέριμνα στο απόρρητο των επικοινωνιών και την τυχόν καθυστέρηση στη διαβίβαση- πρότεινε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, στη σύσκεψη που διενεργήθηκε σήμερα με αντικείμενο την ασφάλεια στη διακίνηση δεμάτων.


Η πρόταση θα τεθεί στο πλαίσιο της συζήτησης που εξελίσσεται στην Ε.Ε. σε επίπεδο Ταχυδρομείων και Πολιτικής Αεροπορίας.

Κατά την ευρεία σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι τα ΕΛΤΑ και οι Ταχυμεταφορές τηρούν τις οδηγίες της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας τηρεί πιστά το Εθνικό Πρόγραμμα Ασφάλειας Πολιτικής Αεροπορίας και γενικότερα στη μεταφορά δεμάτων ισχύει στην
Ελλάδα ό,τι και στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε.

Δεδομένου ότι για τα πακέτα που εστάλησαν στο εξωτερικό δεν υπήρξε εμπλοκή καμιάς κρατικής υπηρεσίας, η ΥΠΑ όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, έχει ζητήσει αναλυτική έκθεση αξιολόγησης των συμβάντων.

Ο Δ. Ρέππας ζήτησε να εκδοθούν εγκύκλιοι και να γίνουν συσκέψεις ώστε να δοθούν εντολές σε όλους τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους να βρίσκονται σε εγρήγορση και να τηρούν πιστά τους κανονισμούς.

Συζητήθηκε επίσης η καθιέρωση γενικευμένης χρήσης εσωτερικού κυκλώματος καταγραφής σε όλα τα γραφεία παράδοσης δεμάτων και φακέλων, σύστημα που λειτουργεί στα περισσότερα καταστήματα των ΕΛΤΑ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: