www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Παρατεταγμένα στο οδικό δίκτυο της χώρας τα φορτηγά

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης κατά μήκος των εθνικών οδών . Η κίνηση σε ορισμένα σημεία της Αθηνών - Κορίνθου γίνεται σε μια λωρίδα ενώ κατά διαστήματα οι οδηγοί βυτιοφόρων ανοίγουν τις μπάρες των διοδίων και τα οχήματα περνούν χωρίς να πληρώσουν το αντίτιμο.

Σε δηλώσεις τους οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων αναφέρουν πως στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν 500 οχήματα τους την ώρα που το αθηναϊκό πρακτορείο επικαλούμενο τους ιδιοκτήτες φορτηγών κάνει λόγο για 750 οχήματα.

Όπως τονίζουν οι οδηγοί βυτιοφόρων θα εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι η κυβέρνηση να αποδεχθεί να συζητήσει μαζί τους για τα δύο βασικά αιτήματα τους. Την πενταετή περίοδο προσαρμογής και την αξία της άδειας στο τέλος της μεταβατικής περιόδου. Εν τω μεταξύ από χθες το βράδυ οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών φορτηγών από τη Β. Ελλάδα ανέφεραν πως ετοιμάζονται για
κάθοδο στην Αθήνα.

Τα παρατεταγμένα φορτηγά βρίσκονται σε αρκετά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου όπως:

♦Στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου,

♦στο ύψος της Ελευσίνας αλλά και στα διόδια της Κορίνθου,

♦στην περιοχή της Μεταμόρφωσης στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας,

♦στην Παραλιακή στο ύψος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας,

♦στον κόμβο Μαρκοπούλου στη λεωφόρο Αθήνας-Σουνίου και

♦στη συμβολή των λεωφόρων Αλίμου και Βουλιαγμένης.

♦στην Θεσσαλονίκη στο λιμάνι στην πύλη 16, στο Δερβένι, στην περιοχή Τιτάν, στην περιοχή της Λαχαναγοράς και στη Γέφυρα, στις αποθήκες του Lidl. Τα ακινητοποιημένα οχήματα στη Θεσσαλονίκη υπολογίζονται σε 330, δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Βόρειας Ελλάδας, Ντίνος Κιρκιλής.

Στα διόδια της Ελευσίνας το πρωί σημειώθηκε ένταση καθώς ιδιοκτήτες φορτηγών που βρίσκονταν παρατεταγμένα δεν επέτρεπαν σε άλλα φορτηγά να περάσουν προς την Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: