www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Μόδα για παχουλές

Ιδιαίτερα τιμητική για την Αμερικανική Εβδομάδα Μόδας, που διεξήχθη από τις 9 ως τις 16 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, ήταν η απόφαση να ονομαστεί η κύρια υπόγεια διαδρομή του μετρό Fashion Line (Γραμμή Μόδας) από τον δήμαρχο Μάικλ Μπλούμπεργκ . Η πόλη λοιπόν που ποντάρει, μεταξύ άλλων, και στη μόδα έζησε στους ρυθμούς της άνοιξης και του καλοκαιριού του 2011 με τις παρουσιάσεις των συλλογών των διασημότερων οίκων, κυρίως όμως αμερικανών σχεδιαστών. Εφέτος, ύστερα από 17 χρόνια, η καρδιά της παγκόσμιας βιομηχανίας μόδας χτύπησε στο Λίνκολν Σέντερ, αναδεικνύοντας την απλότητα και το λευκό ως βασικές τάσεις της ερχόμενης σεζόν.

Vera Wang.

Η δημοφιλής για τα νυφικά της κινεζικής καταγωγής Αμερικανίδα αναφέρθηκε στις καταβολές της με δημιουργίες που παρέπεμπαν στην παράδοση της μακρινής πατρίδας της. Μεταξωτά με μήκος ως το γόνατο και χαρακτηριστικά σταμπωτά σχέδια, τα φορέματά της χαρακτηρίστηκαν το καλύτερο μέρος μιας από τις ελάχιστες συλλογές που πόνταραν στους σκούρους χρωματικούς τόνους, φωτισμένους, κατά περίσταση, μόνο με ροζ και μπλε.

Μark Jacobs.

Βουτιά στη δεκαετία του 1970 και ειδικότερα στη θεατρική εκδοχή της έκανε ο Μαρκ Τζέικομπς. Μεταξωτά σύνολα, φόρμες και αιθέρια φορέματα έφεραν στο προσκήνιο την αύρα της Μπιάνκα Τζάγκερ. Οσο για την οικονομικότερη σειρά του, Μark by Μark Jacobs, ο σχεδιαστής ανέδειξε το
σπορτίβ λουκ, τα έντονα χρώματα και τις ρίγες, πατώντας πάντα στα «αχνάρια» της αγαπημένης δεκαετίας του.

Donna Κaran.

Μια μάλλον μονοχρωματική συλλογή σε τόνους του μπεζ, της άμμου και του κόκαλου ήταν η πρόταση της γνωστής αμερικανίδας σχεδιάστριας. Τα εύκολα ρούχα της- που κρεμιούνται και μεταφέρονται χωρίς δυσκολία, ενώ μπορούν να φο ρεθούν από το πρωί ως το βράδυ- τόνισαν τη σημασία της εξοικονόμησης χρόνου στη ζωή μας. Οσον αφορά τη συλλογή της DΚΝΥ, η Κάραν δοκίμασε να υιοθετήσει ευρωπαϊκό στυλ: μεταξωτές μπλούζες και φούστες με βολάν σαγήνευσαν το πιστό κοινό της. Carolina Ηerrera. Η κλασική σχεδιάστρια ξεκίνησε με- τι άλλο;- μια δημιουργία σε total λευκό. Η συλλογή της, ωστόσο, εξελίχθηκε με αναφορές και στο αγαπημένο της έντονο κόκκινο, με ασιατικές επιρροές. Μια θηλυκή συλλογή που αποθέωσε το φόρεμα σε όλες του τις εκδοχές, από το κοντό, φωτεινό κοκτέιλ λουκ ως τις βραδινές φινετσάτες τουαλέτες.

Τhakoon Ρanichgul.

Ο δημιουργός που εμπιστεύθηκε η Μισέλ Ομπάμα χαρίζοντάς του διεθνή αναγνωρισιμότητα παρουσίασε μια συλλογή σε ανοιξιάτικο πνεύμα, με λουλουδιαστά μοτίβα και μπόλικο χρώμα.

Diane von Furstenberg.

Μια συλλογή αφιερωμένη στη... σύγχρονη θεά, εκείνη που τα κάνει όλα και γίνεται κυρίαρχος του παιχνιδιού, παρουσίασε η πρόεδρος του Συμβουλίου των Αμερικανών Σχεδιαστών Μόδας: φορέματα με προσωπικότητα που τελειώνουν στο μέσον του μηρού και αγκαλιάζουν αρμονικά το σώμα. Χρυσές μονοχρωματικές δημιουργίες ήταν οι βραδινές προτάσεις της. Μichael Κors. Σε ένα ταξίδι στο αμερικανικό όνειρο δοκίμασε να παρασύρει το κοινό του ο αμερικανός σχεδιαστής. Ολα ήταν ρευστά και άσπρα, με τα παραδοσιακά σχήματα, τις φούστες πάνω από το γόνατο, τα παντελόνια-πιτζάμα τα μάξι φορέματα και τις πτυχώσεις να κυριαρχούν. Η παλέτα του κινήθηκε σε ναυτικό μπλε, γκρι και ηλεκτρικές αποχρώσεις.

Νarciso Rodriquez.

Με ένα μακρύ σέξι αμάνικο φόρεμα ο σχεδιαστής φρόντισε εξ αρχής να τοποθετηθεί για την ερχόμενη άνοιξη ποντάροντας στο μίνιμαλ και στις ξεκάθαρες γραμμές. Μαλακά, γυαλιστερά υφάσματα, το χρώμα του πάγου και, βεβαίως, το απόλυτο άσπρο αποτέλεσαν τις βασικές εισηγήσεις του για την επόμενη σεζόν.

ΠΕΝΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΑΝ

ΛΕΥΚΟ: από την κορυφή ως τα νύχια Η ΚΙΝΑ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ: επιρροές εξ Ανατολών ΜΙΝΙΜΑΛΙΣΜΟΣ: απλά, μακριά φορέματα χωρίς ίχνος από κέντημα ΧΡΥΣΕΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ: ιδανικές το βράδυ ΜΑΛΑΚΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ: το μετάξι είχε την τιμητική του

Τα πάχη μου, τα κάλλη μου

Η μεγαλύτερη πρωτοτυπία της εφετινής Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης ήταν η παρουσίαση της συλλογής ρούχων για παχύσαρκες, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά. Με το 27% των ενηλίκων των ΗΠΑ να θεωρούνται παχύσαρκοι, η επίδειξη επισφράγισε ότι η αγορά της μόδας για μεγάλα μεγέθη, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το ανθυγιεινό, ανορεξικό μοντέλο, βρίσκεται σε ανάπτυξη

Δεν υπάρχουν σχόλια: