www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Κατατίθεται το σ/ν για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση


Κατατίθεται στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση», με το οποίο εισάγεται, μεταξύ άλλων, ρύθμιση σχετικά με τις ώρες εργασίας των υπαλλήλων του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ, σύμφωνα με την οποία οι ώρες εργασίας στο Δημόσιο εξισώνονται με αυτές του ιδιωτικού τομέα, και από 37,5 εβδομαδιαίως γίνονται 40.

Στόχος του νομοσχεδίου είναι να σημάνει την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη αλλά και σημαντική μείωση του διοικητικού κόστους κατά 25%, καθώς και να περιορίσει δραστικά τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά στο Δημόσιο.

Τις επόμενες ημέρες θα δοθεί στη δημοσιότητα και το επιχειρησιακό σχέδιο και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του νόμου.


ΝΔ: Επικοινωνιακό παραλήρημα


Βολές κατά του υπουργού Εσωτερικών εξαπέλυσε με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Χρ. Ζώης κατηγορώντας τον κ. Ραγκούση ότι παρουσιάζει «μια ιδεατή εικόνα δημοσίων υπηρεσιών, στις οποίες όλα θα λειτουργούν
ηλεκτρονικά και όλα θα γίνονται με μαγικό και αυτόματο τρόπο».

«Ενώ οι περισσότεροι Δήμοι της χώρας βρίσκονται σε όλο και μεγαλύτερο οικονομικό αδιέξοδο, ο κ. Ραγκούσης, αδιαφορώντας προκλητικά για την καθολική παράλυση των δημοσίων υπηρεσιών, εμπαίζει τη Δημόσια Διοίκηση και τους πολίτες», σχολίασε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών και Δημοσίας Διοίκησης της ΝΔ.

Εκανε επίσης λόγο για πομπώδεις εξαγγελίες σχετικά με τη δήθεν «εξοικονόμηση 4 δις ευρώ που θα επιφέρει το νέο πλαίσιο», την «έκδοση ηλεκτρονικών πράξεων» και τη «μετάβαση του ελληνικού κράτους από το χαρτοβασίλειο στη μετά ΚΕΠ εποχή» ,που όπως τόνισε «συγκαταλέγονται στο απεγνωσμένο επικοινωνιακό παραλήρημα μιας καταρρέουσας κυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: