www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Μετ' εμποδίων οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες την Πρωτομαγιά


Προβλήματα αναμένεται να αντιμετωπίσουν όσοι σχεδιάζουν να ταξιδέψουν με πλοίο την προσεχή Κυριακή 1η Μαΐου, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει οι ναυτικοί στο πλαίσιο του εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, το ανώτατο δηλαδή συνδικαλιστικό όργανο των ναυτικών, έχει κηρύξει για την ημέρα εκείνη τετράωρη στάση εργασίας των πληρωμάτων των πλοίων σε όλες τις κατηγορίες με ώρα έναρξης 12 το μεσημέρι και λήξη στις 4 μμ.

Από την πλευρά τους όμως οι διοικήσεις των ναυτεργατικών σωματείων, Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Στέφενσων», Πληρωμάτων ρυμουλκών-ναυαγοσωστικών και Συνταξιούχων ΝΑΤ έχουν προαναγγείλει εικοσιτετράωρη απεργία από τις 12 τα
μεσάνυχτα του Σαββάτου έως τις 12 τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Προγραμματίζουν επίσης απεργιακή προσυγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά στις 5:30 το πρωί.

Προβλήματα αναμένεται να παρουσιαστούν και στα κρουαζιερόπλοια από την εικοσιτετράωρη απεργία των πληρωμάτων των ρυμουλκών ναυαγοσωστικών, από τις 6 το πρωί της Πρωτομαγιάς, μέχρι στις 6 το πρωί της Δευτέρας.

Σημειώνεται ότι τα κρουαζιερόπλοια που δεν φέρουν ελληνική σημαία, δένουν υποχρεωτικά στο λιμάνι του Πειραιά με τη βοήθεια ρυμουλκών.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει πρόβλημα με την κίνηση των πλοίων την Κυριακή, ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης, δήλωσε ότι είναι άλλο η πολιτική επιστράτευση και άλλο η Πρωτομαγιά.

«Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι καθιερωμένη ως μία ημέρα απεργίας - εορτής και απεργούν όλοι οι εργαζόμενοι. Δεν πρόκειται ποτέ εμείς να αλλάξουμε την ιστορία της. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πάψει να ισχύει η απόφαση της κυβέρνησης που ισχύει έως τώρα για την επιστράτευση», ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: