www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Θεσσαλονίκη

Το δικό της Χριστουγεννιάτικο χωριό θα αποκτήσει η Θεσσαλονίκη. Για πρώτη φορά φέτος, στο χώρο της Διεθνούς Εκθεσης, από 27 Δεκεμβρίου έως και 2 Ιανουαρίου θα λειτουργήσει το «Christmas Magic City Thessaloniki».


Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής, της διοίκησης της Helexpo, είναι να τονωθεί η οικονομική, τουριστική και πολιτιστική κίνηση της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό επιδιώκεται η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στη Θεσσαλονίκη, η δημιουργία και προβολή νέου θεματικού τουριστικού προϊόντος καθώς και η ανάπτυξη και προώθηση του αστικού τουρισμού (city break) στη Θεσσαλονίκη.

Περισσότερα στοιχεία για το… Θεσσαλονικιώτικο χωριό του Αϊ Βασίλη αναμένεται να δοθούν σε συνέντευξη Τύπου της Helexpo την ερχόμενη Τρίτη.

Από πλευράς Εμπορικού Συλλόγου, η πρωτοβουλία αντιμετωπίζεται θετικά, με την προϋπόθεση, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ότι θα ισχύσει η συμφωνία με τη Helexpo που ξεκαθαρίζει ότι «στους χώρους του Χριστουγεννιάτικου χωριού δεν θα ασκείται εμπορική δραστηριότητα σε
διαρκή καταναλωτικά αγαθά που πωλούνται από τα καταστήματά μας».

Με αυτόν τον όρο ο ΕΣΘ στηρίζει την πρωτοβουλία, ώστε όπως επισημαίνει « σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για τις επιχειρήσεις μας, τα οφέλη να είναι αμοιβαία ανταποδοτικά και να συμβάλουν, κατά το μέγιστο δυνατόν, στη στήριξη και ενδυνάμωση της αγοραστικής κίνησης».

Ο Εμπορικός Σύλλογος καλεί τις επιχειρήσεις της πόλης να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή και για αγορές, ανά 25 ευρώ, να δίνουν στους καταναλωτές το αντίτιμο ενός εισιτηρίου εισόδου στο «Χωριό» (2,5 ευρώ).

Παράλληλα καλεί τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες να προμηθευτούν από το Σύλλογο τη σχετική διαφημιστική αφίσα για να την αναρτήσουν στις βιτρίνες των καταστημάτων τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια: