www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Ψάχνουν συνεργούς σε δύο τηλεκάρτες

Στοιχεία για τις διασυνδέσεις του Παναγιώτη Αργυρού και του Γεράσιµου Τσάκαλου ελπίζει να βρει η Αντιτροµοκρατική στις δύο τηλεκάρτες που είχαν µαζί τους οι κατηγορούµενοι όταν συνελήφθησαν το µεσηµέρι της Δευτέρας στο Παγκράτι.


Η πρώτη ανάλυση των τηλεκαρτών έδειξε πως µε αυτές είχαν γίνει κλήσεις προς τις εταιρείες ταχυµεταφορών τις οποίες χρησιµοποίησαν για την αποστολή των δεµάτων. Ρωτούσαν να µάθουν το κόστος αποστολής του δέµατος και αν απαιτούνταν η επίδειξη αστυνοµικής ταυτότητας. Η Αντιτροµοκρατική ωστόσο διαθέτει πολύτιµες πληροφορίες για τις περιοχές από τις οποίες οι δύο συλληφθέντες έκαναν τις κλήσεις τους από καρτοτηλέφωνα. Τρεις από αυτές συµπίπτουν µε γειτονιές για τις οποίες η
Αστυνοµία έχει πληροφορίες από πολίτες που είχαν δει τους δύο συλληφθέντες.

Οι διωκτικές αρχές ουσιαστικά ελπίζουν να επαναληφθεί η ιστορία και – όπως είχε συµβεί στην περίπτωση του Λάµπρου Φούντα – από τις τηλεκάρτες να εντοπίσουν τους συνεργούς των δύο συλληφθέντων αλλά και τα κρησφύγετά τους. Στην περίπτωση του Επαναστατικού Αγώνα, η τηλεκάρτα που είχε µαζί του το βράδυ της 10ης Μαρτίου ο βιολόγος αλλά και η τηλεκάρτα που βρέθηκε στο σπίτι του στους Αµπελοκήπους προσέφεραν στην Αντιτροµοκρατική το «κλειδί» που χρειαζόταν για να ξεκλειδώσει τα στεγανά της οργάνωσης. Από την ανάλυση των καρτών βρέθηκαν οι συνοµιλητές του Φούντα, προέκυψε η εµπλοκή του Μαζιώτη και άρχισε η παρακολούθηση των µελών του Επαναστατικού Αγώνα.

Από την Αντιτροµοκρατική εξετάζονται και τα τέσσερα κλειδιά που βρέθηκαν στην κατοχή των δύο νεαρών, παρότι η Αστυνοµία εκτιµά πως το συγκεκριµένο στοιχείο δεν θα µπορέσει να τη βοηθήσει ιδιαίτερα στον εντοπισµό της γιάφκας.

Στα βόρεια προάστια

Οι αστυνοµικές έρευνες επικεντρώνονται σε περιοχές των βορείων προαστίων για τις οποίες η ΕΛ.ΑΣ. έχει δεχθεί αρκετά τηλεφωνήµατα από πολίτες που αναφέρουν πως είδαν τους δύο συλληφθέντες ή κάποιους από τους πέντε καταζητούµενους για τη συµµετοχή τους στη Συνωµοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Ακόµη ένα σπίτι κρησφύγετο αναζητείται και στα νότια προάστια, µεταξύ Μοσχάτου και Φαλήρου. Η εκτίµηση των αρχών είναι πως οι καταζητούµενοι για τη Συνωµοσία Πυρήνων της Φωτιάς έµεναν σε οµάδες σε δύο σπίτια, αλλά στο διάστηµα των 14 µηνών που καταζητούνται είχαν αλλάξει τουλάχιστον άλλες δύο φορές κρησφύγετο. Εκτεταµένες έρευνες γίνονται και στον Νοµό Μαγνησίας, όπου ήδη από το καλοκαίρι η Αντιτροµοκρατική αναζητούσε ίχνη της οργάνωσης Συνωµοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Στο επίπεδο των ερευνών η Αστυνοµία αναζητεί επίσης ακόµη ένα δέµα που όπως εκτιµά ταχυδροµήθηκε το πρωί της Δευτέρας σε πρεσβεία χώρας της Νότιας Ευρώπης.

ΤΑ ΙΧΝΗ


Οι περιοχές από όπου τηλεφωνούσαν συµπίπτουν µε εκείνες στις οποίες τους έχουν αναγνωρίσει οι πολίτες

Στην Αθήνα κλιµάκια από τρεις χώρες

ΔΙΕΘΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ έχει προκαλέσει η µαζική αποστολή παγιδευµένων δεµάτων.

Από χθες το µεσηµέρι οµάδα τεσσάρων γερµανών αξιωµατικών, δύο της Αντιτροµοκρατικής και δύο πυροτεχνουργοί, βρέθηκαν στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για να ενηµερωθούν σχετικά µε τη συνδεσµολογία των βοµβών. Η γερµανική αστυνοµία είναι ιδιαίτερα προβληµατισµένη από τη διπλή επίθεση που σχεδιαζόταν εναντίον γερµανικών στόχων.

Η εξουδετέρωση του τροµο-δέµατος στην καγκελαρία έγινε σε ανοιχτή γραµµή µε στελέχη της Αντιτροµοκρατικής και πυροτεχνουργούς στην Αθήνα. Μάλιστα, ο γερµανός υπουργός Εσωτερικών Στ. Πάρις δήλωσε σχετικά πως «απολαύσαµε τον επαγγελµατισµό µε τον οποίο οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνοµίας έδωσαν τις οδηγίες. Η συνεργασία µε τις ελληνικές αρχές ήταν άψογη».

Χθες το µεσηµέρι έφτασε στην Αθήνα και τριµελής οµάδα ολλανδών αξιωµατικών – ειδικών σε θέµατα εξουδετέρωσης εκρηκτικών µηχανισµών – και της Αντιτροµοκρατικής Υπηρεσίας, που ζήτησαν περαιτέρω πληροφορίες για τις δύο βόµβες που επρόκειτο να ταχυδροµηθούν στη Χάγη.

Παρόµοιο αίτηµα έχει διατυπώσει στις ελληνικές αρχές και η ιταλική αστυνοµία, εµπειρογνώµονες της οποίας αναµένονται τις επόµενες ηµέρες στην Αθήνα. Οι Ιταλοί είναι ιδιαίτερα θορυβηµένοι από τις επιθέσεις µε τα δέµατα-βόµβες λόγω και των πολύ στενών σχέσεων που έχουν αναπτύξει έλληνες αντιεξουσιαστές µε ιταλούς οµοϊδεάτες τους. Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία και Ισπανία έχουν ζητήσει ενηµέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. µέσω των αστυνοµικών συνδέσµων που διαθέτουν στις πρεσβείες τους, ενώ από την πλευρά της γαλλικής αστυνοµίας δεν αποκλείεται σύντοµα να διατυπωθεί αίτηµα αποστολής αξιωµατικών, ειδικών στην εξουδετέρωση βοµβών, στην Αθήνα.

Σε στενή συνεργασία µε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται και η Εuropol, κλιµάκιο της οποίας συλλέγει πληροφορίες τόσο για τη συνδεσµολογία των εκρηκτικών µηχανισµών, όσο και για την εκτέλεση του σχεδίου των τροµοκρατών.

Στη φυλακή µετά τις «βουβές» απολογίες

ΩΣ ΜΕΛΗ τροµοκρατικής οργάνωσης, που όµως δεν προσδιορίζεται στο 12σέλιδο κατηγορητήριο, προφυλακίστηκαν χθες µετά την απολογία τους οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν για τα δέµατα - βόµβες.

Ο 22χρονος Παναγιώτης Αργυρού και ο 24χρονος Γεράσιµος Τσάκαλος άκουσαν τη 2η ειδική ανακρίτρια να τους κατηγορεί ότι «µαζί µε άλλους άγνωστους, µέχρι στιγµής συνεργούς σας, ενεργώντας όλοι µε κοινό δόλο, συγκροτήσατε δοµηµένη και µε διαρκή δράση οµάδα, αποτελούµενη από τρία ή περισσότερα πρόσωπα που δρουν από κοινού και επιδιώκουν την τέλεση τροµοκρατικών πράξεων».

Οι απολογίες των δύο κατηγορουµένων, που έγιναν παρουσία της συνηγόρου υπεράσπισής τους κ. Γιάννας Κούρτοβικ, ήταν απολύτως τυπικές. Τόσο ο Π. Αργυρού, ο οποίος µεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό, όσο και ο Γερ. Τσάκαλος, ο οποίος µεταφέρθηκε στις φυλακές Μαλανδρίνου, όπου κρατούνται βαρυποινίτες, κράτησαν για τον εαυτό τους το δικαίωµα να µιλήσουν στις δικαστικές αρχές όταν εκείνοι το αποφασίσουν.

Το κατηγορητήριο πάντως χρεώνει στους δύο συλληφθέντες την αποστολή τεσσάρων «ύποπτων» δεµάτων:

Το πρώτο είχε άγνωστο αποστολέα και στη θέση του παραλήπτη την πρεσβεία του Μεξικού.

Το δεύτερο είχε ως αποστολέα «Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών» και τυπωµένα στοιχεία συγκεκριµένου παραλήπτη στη Χάγη της Ολλανδίας. Στο τρίτο δέµα εµφανιζόταν ως αποστολέας «ΠΑΣΟΚ Ρanhellenic Socialist Μovement Τheodoros Ρagalos Deputy Ρrime Μinister Αthens Greece» και παραλήπτης «ΝΙCΟLΑS SΑRΚΟΖΥ ΜΟΝSΙΕUR LΕ ΡRΕSΙDΕΝΤ DΕ LΑ RΕΡUΒLΙQUΕ ΡΑLΑΙS DΕ L’ ΕLΥSSΕ ΡΑRΙS France». Το τέταρτο δέµα είχε παραλήπτη την πρεσβεία του Βελγίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: