www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΥΠΟΙΚ: Με κοινές μετοχές η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών


Η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών θα γίνει με κοινές μετοχές, υπογράμμισε μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Οικονομίας, Ευ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το θέμα.

«Εμείς δεν θέλουμε να κρατικοποιήσουμε τις τράπεζες και να τις μετατρέψουμε σε ΔΕΚΟ, θέλουμε ανταγωνιστικές τράπεζες», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι θα προτιμούσε να είχε γίνει η ανακεφαλαιοποίησή τους μέσω του EFSF ώστε να μην καταγραφούν τα 40 δισ. ευρώ που απαιτούνται για τη στήριξή τους ως δημόσιο χρέος.

«Ο ελληνικός λαός αναλαμβάνει αυτό
το βάρος και πρέπει να έχει στα χέρια του τα αντίστοιχα περιουσιακά στοιχεία, δηλαδή αυτά που θα του επιτρέπουν να έχει οφέλη από την άνοδο της αξίας των μετοχών, και για να γίνει αυτό πρέπει οι μετοχές που θα έχει στα χέρια του να είναι της μεγαλύτερης δυνατής ποιότητας, δηλαδή κοινές μετοχές», διευκρίνισε ο Βενιζέλος, συμπληρώνοντας ότι αυτές «φυσικά» έχουν και δικαίωμα ψήφου.

Σημείωσε τέλος ότι ο τρόπος με τον οποίο το δημόσιο θα ασκεί τα δικαιώματά του ως μέτοχος, θα ρυθμιστεί νομοθετικά και για το θέμα αυτό, όπως είπε, καλούνται να αποφασίσουν οι αρχηγοί των κομμάτων και ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: