www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Δόθηκε η άδεια στην ΑΕΚ να προχωρήσει στη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων

Άνοιξε ο δρόμος για την κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια από την ΑΕΚ. Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έκανε αποδεκτή την τροπολογία που κατέθεσαν 82 βουλευτές, με επικεφαλής τον Γιάννη Βούρο.

Με την τροπολογία αυτή δίνεται η άδεια στην ΑΕΚ να προχωρήσει στη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, που θα πλαισιώνονται από βοηθητικές εγκαταστάσεις (εντευκτήρια, αίθουσες εξυπηρέτησης των μέσων ενημέρωσης, χώροι εστίασης, παιδότοπος, εκθεσιακοί χώροι κ.ά.) και χώρους εμπορικής εκμετάλλευσης (καφέ, εμπορικά καταστήματα, συνεδριακό κέντρο, πολυκινηματογράφος, χώρος
ψυχαγωγίας και αναψυχής κλπ.), χωρίς εφαρμογή των περιορισμών του άρθρου 3 του Κτιριοδομικού Κανονισμού. Την τροπολογία υπογράφουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, καθώς και ανεξάρτητοι βουλευτές της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» και των «Ελεύθερων Πολιτών».

Ο Γιάννης Βούρος, στην ομιλία του στο Κοινοβούλιο πριν γίνει αποδεκτή η τροπολογία, ξεκίνησε με αναφορές στην ιστορία της ΑΕΚ και στη συνέχεια τόνισε τα πολλαπλά οφέλη που θα υπάρχουν από το συγκεκριμένο έργο, κάνοντας λόγο για τη δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας και μίας εστίας αθλητισμού για τη νεολαία, ενώ αναφέρθηκε και στην εύκολη προσβασιμότητα μέσω του νέου σταθμού του «Μετρό» στον Περισσό.

Η εξέλιξη αυτή επιτρέπει στην ΑΕΚ να βάλει τα θεμέλια για την επιστροφή στη φυσική της έδρα. Ασφαλώς είναι αμφίβολο αν μπορούν να βρεθούν τα κεφάλαια για την ανέγερση γηπέδου στην τωρινή οικονομική συγκυρία για την ΠΑΕ (και για τη χώρα), ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως μία τέτοια επένδυση μπορεί να καταστήσει την ΑΕΚ όχι απλώς βιώσιμη, αλλά και κερδοφόρα «εταιρεία», πέρα από τα προφανή αγωνιστικά οφέλη. Όπως και ότι η προοπτική κατασκευής ενός ιδιόκτητου γηπέδου καθιστά την ΑΕΚ ως ΠΑΕ πολύ πιο ελκυστική για πιθανούς επενδυτές...

Δεν υπάρχουν σχόλια: