www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Πυρά Γ. Παπανικολάου στο Χρ. Παπουτσή για το φράχτη στον Έβρο


Με μια σκληρή δήλωση απαντά ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ., Γ. Παπανικολάου, στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, για το ζήτημα της κατασκευής του φράχτη στον Έβρο.

Ο ευρωβουλευτής κατηγορεί την κυβέρνηση και τον υπουργό ότι απέκρυψαν από τον ελληνικό λαό πως η Ε.Ε. αρνείται να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του φράχτη και ότι τελικά τα έξοδα θα καλυφθούν αποκλειστικά από εθνικούς πόρους, επιβαρύνοντας τους Έλληνες φορολογούμενους.

Μάλιστα, ο κ. Παπανικολάου υποστήριξε πως ο κ. Παπουτσής ένα χρόνο πριν σημείωνε: «Σε αυτήν την κρίση δεν έχουμε τη δυνατότητα χρηματοδότησης τέτοιων υποδομών. Γι’ αυτό το λόγο έρχεται
αρωγός η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την αίτηση της Ελλάδος και τις προσπάθειες της δικής μας κυβέρνησης, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του φράχτη».

Επιπλέον, σχολιάζοντας αποστροφή του κ. Παπουτσή για τις δυσκολίες απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων για ζητήματα μεταναστευτικής πολιτικής λόγω της γραφειοκρατίας, ο κ. Παπανικολάου επέκρινε εντόνα την κυβέρνηση: «Τη στιγμή που λόγω της κρίσης στην Ελλάδα έχουν παγώσει όλα τα δημόσια έργα, τη στιγμή που το ελληνικό δημόσιο αδυνατεί να καλύψει τη χρηματοδότηση βασικών του αναγκών επιλέγουμε να χρησιμοποιήσουμε εθνικούς πόρους για το φράχτη όταν για τις πολιτικές μετανάστευσης διατίθενται πολλά εκατομμύρια ευρώ από τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά ταμεία και δεν απορροφώνται λόγω γραφειοκρατίας, καθ' ομολογία του ίδιου του κ. υπουργού. Η απαράμιλλη προχειρότητα και η έλλειψη σχεδιασμού μας έχει οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: