www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Υποψήφιος τελικά και ο Αλαβάνος

Την υποψηφιότητά του για την περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε τελικά σήμερα και ο Αλέκος Αλαβάνος. Παρά την πρόταση που είχε καταθέσει χθες για στήριξη της Νάντιας Βαλαβάνη, ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού δήλωσε ότι τελικά θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης, γεγονός που επιβεβαιώνει τη ρήξη στην Αριστερά.


Ο κ. Αλαβάνος επεσήμανε ότι ο χαρακτήρας των εκλογών έχει καθαρά πολιτικό χαρακτήρα, κάνοντας λόγο για μια ιδιότυπη στιγμή για την Αριστερά. Στόχος της υποψηφιότητάς του -όπως είπε- είναι η ανάδειξη μιας «κυβέρνησης της Αττικής», που θα αντιπαρατάσσεται στις επιταγές του Μνημονίου.

Εν τω μεταξύ, η πρωινή συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Αττικής ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται ότι η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού ενέκρινε χθες κατά πλειοψηφία την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για στήριξη του εργατολόγου Αλέξη Μητρόπουλου, με εναλλακτική ενωτική λύση την υποψηφιότητα του βουλευτή Θοδωρή Δρίτσα, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει συμφωνία για το πρόσωπό του στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που τελικά δεν έγινε.

Αντίστοιχα η άλλη πλευρά επέμεινε στην υποψηφιότητα της Νάντιας Βαλαβάνη που είχε προτείνει ο
Αλέκος Αλαβάνος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Παναγιώτης Λαφαζάνης, αμφισβήτησε ανοικτά τη σκοπιμότητα της υποψηφιότητας του Αλέξη Μητρόπουλου και τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας της κ. Βαλαβάνη.

«Ζούμε το σκηνικό μίας προαναγγελθείσης ρήξης στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.», δήλωσε -στον ρ/σ Θέμα 98.9-, ο Δημήτρης Παπαδημούλης και κατηγόρησε τον Αλέκο Αλαβάνο ότι επιβάλει «ετσιθελικά» την υποψηφιότητά του.

Ευθύνες στον κ. Αλαβάνο, καταλόγισε και ο βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης.

Μιλώντας στον ρ/σ «Βήμα 99,5», κατηγόρησε τον κ. Αλαβάνο ότι αφού απείχε επιδεικτικά, στη συνέχεια προσπάθησε «περίπου εκβιαστικά να επιβάλει την υποψηφιότητα του με την θεωρία ‘’ή εγώ ή το χάος, ή εγώ ή η διάσπαση’’, εκβιάζοντας και επιταχύνοντας μια κρίση που σοβεί εδώ κι ενάμιση χρόνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: