www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Κατάθεση αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου για τις καταγγελλόμενες παρεμβάσεις


Δεκασέλιδη έγγραφη αναφορά κατάθεσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής στο πλαίσιο της έρευνας για τις καταγγελθείσες παρενοχλήσεις στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Δίνοντας και ενόρκως διευρκινίσεις στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή, ο οποίος διεξάγει «διοικητική εξέταση» για την υπόθεση των καταγγελιών, σύμφωνα με
πληροφορίες επιβεβαίωσε τα δύο από τα τρία περιστατικά που έχουν καταγγείλει οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης.

Μάλιστα, ο κ. Παντελής αναφέρει ότι για τα δύο περιστατικά που περιγράφουν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς ήταν αυτήκοος ή αυτόπτης μάρτυρας, αλλά παρ' όλα αυτά δεν τα εξέλαβε σαν «παρενόχληση» στο έργο τους.

Την Πέμπτη ο κ. Μακρής, με την ιδιότητα του επιθεωρητή δικαστηρίων και δικαστών θα έχει προγραμματισμένη συνεργασία, στο Εφετείο Αθηνών, με συναδέλφους του, οι οποίοι υπηρετούν στο ΣΔΟΕ και την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών. Κατά τη συνεργασία αυτή ο κ. Μακρής θα αναζητήσει τους εισαγγελικούς λειτουργούς που συνεργάστηκαν με τον κ. Πεπόνη στις επίμαχες τρεις υποθέσεις για τις οποίες δέχθηκε «παρενοχλήσεις», όπως καταγγέλλει, προκειμένου να τους καλέσει να καταθέσουν ενόρκως για γεγονότα που έπεσαν στην αντίληψή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: