www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Συναίνεση ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. για το δάνειο του Μεγάρου

Σύμφωνη με τη ρύθμιση για την αποπληρωμή από το Δημόσιο δανείου που είχε πάρει το Μέγαρο Μουσικής είναι η Νέα Δημοκρατία.


"Το Μέγαρο Μουσικής είναι περιουσία του ελληνικού λαού, παράγει πολιτισμό, δεν μπορούμε να τα αφήσουμε να καταρρεύσουν όλα", δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Μιχελάκης. "Το Μέγαρο θα πρέπει να βοηθηθεί, το παραγόμενο αποτέλεσμα είναι για όλο το λαό", πρόσθεσε.

Γ. Παπακωνσταντίνου: Το Δημόσιο θα πλήρωνε έτσι κι αλλιώς

"Το Δημόσιο έχει εγγυηθεί την αποπληρωμή του δανείου με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών το 2007. Από πέρσι η κρατική επιχορήγηση έχει μειωθεί 50%. Αν δεν κάνουμε την ρύθμιση, το Δημόσιο θα πληρώσει στο ακέραιο την οφειλή γιατί θα καταπέσει η εγγύηση, ενώ και το Μέγαρο δεν θα μπορεί να πάρει φορολογική ενημερότητα και θα κλείσει", δήλωσε από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών. "Ας πάρουμε απόφαση τι θέλουμε. Το Δημόσιο θα πληρώσει, έτσι κι αλλιώς, τα
χρήματα αυτά. Ή τα πληρώνει με ανοικτό το Μέγαρο, είτε τα πληρώνει με κλειστό", πρόσθεσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Αθήνα 9,84", ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, έκανε αυτή την επιλογή, ώστε το Μέγαρο Μουσικής, που είναι "κύτταρο πολιτισμού", να συνεχίσει να υπάρχει, με κατοχύρωση του δημοσίου συμφέροντος μέσα από τη λειτουργία του.

Σημειώνεται ότι η επίμαχη ρύθμιση αφορά σε δάνειο που είχε πάρει το Μέγαρο το 2007 από την Εθική Τράπεζα, με εγγυητή το ελληνικό δημόσιο, για την ολοκλήρωση των κτηριακών του εγκαταστάσεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια: