www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Δημήτρης Δασκαλόπουλος: Όχι στις μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα

Απορρίπτει και πάλι ο πρόεδρος του ΣΕΒ τις αναφορές περί μείωσης μισθών στον ιδιωτικό τομέα επισημαίνοντας ότι η ανταγωνιστικότητα μπορεί να βελτιωθεί με πολύ πιο αποτελεσματικούς τρόπους. Τους οποίους όπως αναφέρει χαρακτηριστικά έχει εξηγήσει στην κυβέρνηση και την τρόικα αλλά σημασία έχει να κατανοήσουν «όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης».


Ο κ. Δασκαλόπουλος αναφέρει συγκεκριμένα ότι «είναι άδικο και παράλογο να ανακύπτει εκ του μη όντος και ίσως εκ του πονηρού, θέμα περικοπής μισθών στον ιδιωτικό τομέα, όταν το χρεοκοπημένο Κράτος παραμένει αμείωτο και τα προνόμια των συντεχνιών του Δημοσίου ουσιαστικά άθικτα».

Παράλληλα προσθέτει ότι «οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα πληρώνουν ήδη το σκληρότερο τίμημα στον βωμό μιας κρίσης για την οποία δεν ευθύνονται. Οι επιχειρήσεις επιδοτούν με τη δουλειά και τα κέρδη τους το κρατικό, πελατειακό εποικοδόμημα στο οποίο το πολιτικό σύστημα
δείχνει να μη θέλει ή να μην μπορεί να βάλει μαχαίρι.

Η ανταγωνιστικότητα του ιδιωτικού τομέα μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω με πολύ πιο αποτελεσματικούς τρόπους. Προέχει να μειωθεί ο όγκος του Κράτους που καταπνίγει την οικονομία. Να δοθεί τέλος στον αναχρονιστικό κρατικό παρεμβατισμό. Να καταργηθούν τα εκατοντάδες εμπόδια που καθιστούν ασφυκτικό το επιχειρηματικό περιβάλλον. Να προχωρήσει χωρίς νοθεύσεις το άνοιγμα των αγορών και των επαγγελμάτων.

Όλα αυτά ο ΣΕΒ τα έχει εξηγήσει όχι μόνο στην κυβέρνηση, αλλά και στην τρόικα, που έδειξε να τα καταλαβαίνει. Σημασία, όμως, έχει να τα κατανοήσουν στην πράξη και όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης».



Δεν υπάρχουν σχόλια: