www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Α1 Μπάσκετ: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 69-76 (οριστική διακοπή)

Σε έναν τελικό ντροπή για το ελληνικό μπάσκετ, ο οποίος άργησε να ξεκινήσει για περίπου μια ώρα και διακόπηκε δυο φορές (τη δεύτερη οριστικά) λόγω επεισοδίων, ο Παναθηναϊκός έφυγε από το ΣΕΦ όντας μπροστά στο σκορ του Ολυμπιακού με 76-69 και στέφεται για 8η συνεχή σεζόν Πρωταθλητής Ελλάδος.


Λίγη σημασία έχει καθ' αυτό το ματς, όπου ναι μεν παίχθηκαν 39', όμως με τις διακοπές και τα λοιπά καθέκαστα δεν μπορεί να ισχυρισθεί κανείς, ότι φίλαθλος κόσμος είδε μπάσκετ. Παρόλα αυτά, οι πράσινοι εμφανίστηκαν σαφώς πιο έτοιμος ψυχολογικά και αγωνιστικά των «αιωνίων» αντιπάλων τους και δίκαια βρισκόταν μπροστά στο σκορ με επτά πόντους διαφορά και δυο βολές στη διάθεσή τους 1'05'' πριν τη λήξη.

Οι «ερυθρόλευκοι» μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν καλύτεροι, όταν προηγήθηκαν ακόμα και με 12 πόντους (19-7), όμως το «τριφύλλι» γρήγορα κατάφερε και ψαλίδισε τη διαφορά και από τη στιγμή που πέρασε μπροστά στο σκορ στη δεύτερη περίοδο, δεν δυσκολεύτηκε να ελέγξει μέχρι τέλους τον
ρυθμό.

Πάντως, το αγωνιστικό κομμάτι περνάει ξεκάθαρα σε δεύτερη μοίρα με τα αίσχη που διαδραματίστηκαν πολύ πριν το πρώτο τζάμπολ, αλλά και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού από μερίδα ανεγκέφαλων οπαδών του Ολυμπιακού.

Όλα ξεκίνησαν μια τουλάχιστον ώρα πριν την προγραμματισμένη έναρξη της αναμέτρησης, όταν οπαδοί των γηπεδούχων χωρίς εισιτήριο προσπάθησαν να εισέλθουν στις εξέδρες και γι' αυτό συγκρούσθηκαν με τα ΜΑΤ, τα οποία με τη σειρά τους έκαναν χρήση δακρυγόνων. Επειδή η ατμόσφαιρα ήταν κυριολεκτικά ανυπόφορη το παιχνίδι άρχισε εν τέλει με 50 λεπτά καθυστέρηση και όλα έβαιναν καλώς μέχρι το 25'58. Τότε φίλαθλοι του Ολυμπιακού ξανά άρχισαν να πετάνε αντικείμενα προς τον πάγκο του Παναθηναϊκού, ο οποίος βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 42-50 και με απόφαση των διαιτητών οι δυο ομάδες έφυγαν για τα αποδυτήρια.

Άλλη μια ώρα πέρασε μέχρι το μεγαλύτερο μέρος του ΣΕΦ να εκκενωθεί και να μείνουν λίγες χιλιάδες πίσω από τα δυο πέταλα, με την υπόσχεση όμως πως αν τα επεισόδια συνεχίζονταν ο τελικός θα διακοπτόταν οριστικά.

Δυστυχώς οι απειλές των διαιτητών δεν έπιασαν τόπο, αφού μετά από άλλα 14 λεπτά σπασμωδικού μπάσκετ, οι οπαδοί του Ολυμπιακού αποφάσισαν προφανώς πως η ομάδα τους δεν θα μπορούσε να ανατρέψει το σκορ και γι' αυτό βάλθηκαν να πετύχουν και δεύτερη διακοπή. Τα κατάφεραν και έτσι ο Παναθηναϊκός στέφθηκε πρωταθλητής, χωρίς να δοθεί η ευκαιρία στους παίκτες των «ερυθρολεύκων» να κάνουν μια τελευταία απέλπιδα προσπάθεια στο δρόμο τους για τον τίτλο.

Τα δεκάλεπτα: 19-12, 32-38, 54-63, 69-76

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 2, Πεν 7 (1), Τσίλντρες 10, Βούισιτς, Βασιλόπουλος, Μπουρούσης 15, Μπέβερλι 1, Κλέιζα 11 (2), Μαυροκεφαλίδης 4, Τεόντοσιτς 10, Σχορτσιανίτης 9

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Σερμαντίνι, Τέπιτς 3 (1), Σπανούλης 17 (3), Περπέρογλου, Μπατίστ 20, Φώτσης 2, Γιασικεβίτσιους 6, Νίκολας 13 (2), Τσαρτσαρής 8 (2), Διαμαντίδης 2, Πέκοβιτς 7, Καλάθης
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: