www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Δεσμεύσεις Γ. Παπανδρέου για αλλαγές υπέρ της ελληνικής ναυτιλίας

Τα εγκαίνια της 22ης Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης «Ποσειδώνια 2010» τέλεσε το απόγευμα η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη.


Μεταξύ άλλων, η κ. Κατσέλη υπογράμμισε πως τα «Ποσειδώνια» αποτελούν για πολλές δεκαετίες το forum της Παγκόσμιας Ναυτιλιακής Κοινότητας στην οποία ξεχωρίζει η ελληνική ηγετική θέση.

Τόνισε ακόμη πως πρόκληση για τη χώρα είναι να διατηρήσει αυτά τα διαχρονικά βιώσιμα πλεονεκτήματα που αποτελούν την πηγή πλούτου και
ευημερίας της.

Σύμφωνα με την υπουργό, ακόμη και το 2009, έτος παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η ναυτιλία απέφερε στη χώρα μας συνάλλαγμα 13 δισ. ευρώ ενώ απασχολήθηκαν 200.000 άτομα σε ναυτιλιακές επιχειρήσεις και εργασίες.

Παράλληλα, σε μήνυμά του ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι η ναυτιλία για τη χώρα μας ήταν και είναι το αποδεδειγμένο συγκριτικό μας πλεονέκτημα και διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει μπροστά με όλες τις απαραίτητες αλλαγές, προκειμένου να διασφαλίσει μια δυναμική και ανταγωνιστική ναυτιλιακή βιομηχανία στην Ελλάδα.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: