www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Ελαφρύτερο και βελτιωμένο το νέο iPhone

Μικρότερο, λεπτότερο, εξυπνότερο. Το νέο iPhone είναι πλέον μαζί μας, με μια σειρά από λειτουργίες που έλειπαν από τις προηγούμενες εκδόσεις του.


Ξεκινώντας από τα… βασικά, το iPhone 4, όπως ονομάζεται, διαθέτει και δεύτερη κάμερα, στο μπροστινό μέρος της συσκευής, η οποία είναι απαραίτητη για βιντεοκλήσεις. Η κυρίως κάμερα της συσκευής ενσωματώνει αισθητήρα με ανάλυση 5 Megapixel καθώς και 5x ψηφιακό ζουμ και τεχνολογία που επιτρέπει να περνά περισσότερο φως από το διάφραγμα της κάμερας.

Παράλληλα, ενσωματώνει (επιτέλους) φλας, το οποίο βελτιώνει την ποιότητα των νυχτερινών φωτογραφιών και βίντεο, καλύπτοντας μια σημαντική

«τρύπα» στις δυνατότητες της συσκευής, σε σχέση πάντα με τον ανταγωνισμό.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό της κάμερας είναι ότι μπορεί να «γράψει» βίντεο υψηλής ευκρίνειας (720p) στα 30 frames ανά δευτερόλεπτο, γεγονός που δικαιολογεί την «κωδική ονομασία» iPhone HD. Μάλιστα, για τους επίδοξους σκηνοθέτες, η συσκευή διαθέτει και πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο.

Σημαντική βελτίωση έχει γίνει και στην οθόνη του, με την κωδική ονομασία Retina (που σημαίνει αμφιβληστροειδής) και έρχεται με ανάλυση 320 pixels ανά ίντσα, φιλοδοξώντας να απεικονίσει όσα βλέπει το μάτι μας στη φύση. Η ανάλυση και η αντίθεση είναι τέσσερις φορές καλύτερη από αυτή του iPhone 3Gs.

Στο κομμάτι του σχεδιασμού, το νέο iPhone είναι κατά τι πιο τετραγωνισμένο σε σχέση με τους προκατόχους του, ενώ παράλληλα είναι κατά 24% λεπτότερο με το πάχος του να ανέρχεται σε μόλις 9,3 χιλιοστά. Σύμφωνα με τον ιδρυτή της Apple, Steve Jobs, πρόκειται για «το λεπτότερο έξυπνο τηλέφωνο πάνω στον πλανήτη».

Στο κομμάτι της συνδεσιμότητας, η συσκευή δεν εντυπωσιάζει ούτε όμως και απογοητεύει, μια και ενσωματώνει όλους τους γνωστούς τρόπους ασύρματης επικοινωνίας.

Σημαντικές βελτιώσεις έχουν γίνει και στη μπαταρία του νέου iPhone. Η συσκευή επιτρέπει επτά συνεχόμενες ώρες ομιλίας (από πέντε στο παρελθόν) έξι ώρες πλοήγησης στο Internet μέσω 3G (από τρεις στο παρελθόν), 10 ώρες πλοήγησης μέσω WiFi, 10 ώρες βίντεο, 40 ώρες μουσική και 300 ώρες (ή περίπου 12 μέρες) αναμονής.

Το τρισδιάστατο γυροσκόπιο που ενσωματώνει η συσκευή βελτιώνει πολύ την εμπειρία στα παιχνίδια, ενώ παράλληλα, βοηθά στο σύστημα GPS ειδικά σε «δύσκολα» περιβάλλοντα, όπως για παράδειγμα μέσα σε τούνελ.
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: