www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Αλληλοκαρφώματα για το Βατοπέδι

Με «καρφιά» του Ευάγγελου Μπασιάκου για τον Πέτρο Δούκα και του Αλέξανδρου Κοντού για τον απαλλαγέντα από την εξεταστική επιτροπή, Κώστα Κιλτίδη, ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των εγκαλούμενων πρώην υπουργών της Νέας Δημοκρατίας στην προκαταρκτική επιτροπή για το Βατοπέδι.


Ο Ευαγ. Μπασιάκος ανέφερε στο τρισέλιδο υπόμνημά του ότι η ανταλλαγή των ακινήτων "έγινε με ρητή πρωτοβουλία και εισήγηση της Κτηματικής Εταιρείας Δημοσίου", αρμόδιος για την οποία ήτανο πρώην υφυπουργός Οικονομίας, Π. Δούκας, «ήταν αρμόδιος για την ΚΕΔ».

Προηγήθηκε το "κάρφωμα" του Π. Δούκα, ο οποίος στο δικό του υπόμνημα είχε υποστηρίξει ότι "αντηλλάγησαν ακίνητα μόνο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης", δείχνοντας τον Ευαγ. Μπασιάκο.

Ο Ευαγ. Μπασιάκος άφησε αιχμές και για τη σύζυγο του Γ. Βουλγαράκη, Κατερίνα Πελέκη, κάνοντας αναφορά για «ενέργειες τρίτων, με πράξεις ή κατά τη σύνταξη των συμβολαίων ή και αργότερα, ακόμη και λόγω λαθών ή παραλείψεων».

Ο Αλ. Κοντός, από τη μεριά του, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο Κ. Κιλτίδης απηλλάγη, υποστηρίζοντας πως "πρόκειται για ενέργεια που δημιουργεί έυλογα πολλά ερωτηματικά για τη
σκοπιμότητά της".

Οι κ.κ. Μπασιάκος και Κοντός, υιοθέτησαν, πάντως, τις αιτιάσεις της Ρηγίλλης ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο και απέδωσαν τις εις βάρος τους κατηγορίες σε πολιτικές σκοπιμότητες και μεθοδεύσεις.

Ο Αλέξανδρος Κοντός στο 26σελιδο υπόμνημα του κάνει λόγο «για ανοίκεια επίθεση εις βάρος του, η οποία στερείται οιασδήποτε νόμιμης βάσης».

«Μεθοδευμένα και ήδη επί μακρόν, επιχειρείται και δρομολογείται η διαμόρφωση στην κοινή γνώμη της πεποίθησης ότι ενέχομαι δήθεν στο χαρακτηριζόμενο, για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας και μόνο, ως σκάνδαλο της υπόθεσης της Ι. Μονής Βατοπεδίου», τονίζει ο κ Κοντός.

Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Μπασιάκος υποστηρίζει, μεταξύ άλλων ότι "παραποιούνται ή αποκρύπτονται συνειδητά κρίσιμα στοιχεία και πορίσματα με καιροσκοπικές στοχεύσεις και προειλημμένες αποφάσεις".

"Πρυτανεύουν όχι νομικά κριτήρια αξιολόγησης ούτε καν πολιτικά, αλλά μόνο μικροκομματικά, μέσα στην γενικότερη απαράδεκτη προσπάθεια σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων", συμπληρώνει ο κ. Μπασιάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: