www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Αντιπαράθεση στη Βουλή για το Μνημόνιο και την ανάπτυξη

Ανταλλαγή πυρών μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης σημειώθηκε στη Βουλή, με αφορμή επερωτήσεις που είχαν καταθέσει ο ΛΑΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το Μνημόνιο και την αναπτυξιακή πολιτική. Από τους πολιτικούς διαξιφισμούς δεν έλειψαν και οι αναφορές στις εξεταστικές επιτροπές της Βουλής. Σημείο αιχμής η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη σύσταση Εξεταστικής για την οικονομία.


Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενοι στη δανειακή σύμβαση μεταξύ Ελλάδας και τρόικας κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι υπέγραψε μία σύμβαση με "νεοαποικιακούς όρους", συμπεριφέρεται σαν στρατός κατοχής και ότι λεηλατεί τις ζωές των εργαζομένων.

"Συμπεριφέρεστε ως serial Killer του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού που εκτελεί τα συμβόλαια",
είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Μουλόπουλος.

Κριτική στη στάση και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε, στην απάντησή του, ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιπος Σαχινίδης. "Είμαστε σε μία πορεία εκτός ελέγχου και έπρεπε να παρθούν άμεσα σημαντικές αποφάσεις και εμείς πήραμε τέτοιες αποφάσεις. Θα αξιολογηθούμε από τους Έλληνες πολίτες, ντάλα μεσημέρι, όπως λέμε στην πατρίδα μου" είπε χαρακτηριστικά ο κ Σαχινίδης.

Εν τω μεταξύ, οι βουλευτές του ΛΑΟΣ κατηγόρησαν την κυβέρνηση για έλλειψη αναπτυξιακού πλάνου, σημειώνοντας: "Έχετε πέσει ως γύπες πάνω στην αγορά και υπερφορολογείτε τα πάντα, το μόνο προϊόν που πωλείται σήμερα στην Ελλάδα είναι λουκέτα και ρολά".

Απαντώντας ο υφυπουργός Σωκράτης Ξυνίδης επισήμανε πως επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η ρύθμιση της αγοράς και η αντιμετώπιση του φαύλου κύκλου της ύφεσης. "Καταφέραμε να τριπλασιάσουμε μέσα σε λίγους μήνες το ποσοστό απορρόφησης του ΕΣΠΑ " , τόνισε.

Πυρά και για τις Εξεταστικές

Έντονη ήταν και η συζήτηση που έγινε στο κοινοβούλιο για τις εξεταστικές επιτροπές. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, δήλωσε με νόημα ότι "εκτός από τα greek statistics υπάρχουν και τα greek simitics".

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ πως θέλουν να κάνουν τη Βουλή ένα απέραντο δικαστήριο με τις εξεταστικές επιτροπές να οδηγούνται στον εκφυλισμό και τη συγκάλυψη της αλήθειας. "Ετσι όπως πάτε, θα μας γυρίσετε στον Κολοκοτρώνη, ζητώντας ο ένας έρευνα από το 1980 και ο άλλος από το 2001" τόνισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας, εκ μέρους της κυβέρνησης ο Χρήστος Πρωτόπαπας υπογράμμισε: "Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, όλα στο φως" .




Δεν υπάρχουν σχόλια: