www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΣΕΤΕ: Ερχεται επίπονη δεκαετής περίοδος προσαρμογής


Τη θέση ότι η χώρα «εισέρχεται σε μία εξαιρετικά δύσκολη και επίπονη δεκαετή περίοδο προσαρμογής, στη διάρκεια της οποίας καλείται να μετατρέψει τη μέχρι σήμερα "σοβιετικού τύπου" οικονομία της σε ανταγωνιστική οικονομία σύγχρονης ευρωπαϊκής χώρας», διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης.

Όπως είπε, «προφανώς δεν υφίσταται κανένας λόγος πανηγυρισμών από κυβερνητικής πλευράς επειδή απλά απεφεύχθη η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία».

Επιπλέον, ο κ. Ανδρεάδης χαρακτήρισε τιτάνιο το έργο που καλείται να φέρει εις πέρας η χώρα, ιδιαίτερα για την πρώτη τριετία και τόνισε ότι απαιτείται «εθνική συσπείρωση, με παραμερισμό
προσωπικών, κομματικών και συντεχνιακών σκοπιμοτήτων».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ σημείωσε ότι στο εξής προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής πρέπει να είναι «η επανεκκίνηση της οικονομίας με την ταχύτατη προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, τη μείωση της υπερφορολόγησης και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με τρόπο ώστε να αποφευχθεί η επαναφορά τους στο αρτηριοσκληρωτικό δημόσιο μοντέλο προηγούμενων δεκαετιών, πρέπει να είναι οι προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής μετά τη χθεσινή συμφωνία για το ελληνικό χρέος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: