www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Η Ελλάδα πλέον θα μπορεί να ανασάνει από το δυσβάσταχτο χρέος

«Μια καινούργια ημέρα ξημερώνει για την Ελλάδα και την Ευρώπη» είπε ο πρωθυπουργός στις πρώτες του δηλώσεις αμέσως μετά τη λήξη των διαπραγματεύσεων.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ευχαρίστησε τους Έλληνες πολίτες καθώς «χωρίς τις θυσίες τους η ελληνική κυβέρνηση δε θα είχε τα απαραίτητα όπλα για να προσέλθει στη διαπραγμάτευση».

«Έχουμε τη δυνατότητα να κλείσουμε τους λογαριασμούς της Ελλάδας με το παρελθόν. Να μπούμε σε μία εποχή αναπτυξιακή, βασισμένη στις δικές μας δυνάμεις».

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός η συμφωνία αυτή είναι πολύ καλύτερη από αυτή της 21ης Ιουλίου καθώς πλέον υπάρχει ίση κατανομή των βαρών. «Πρόκειται για μία συμφωνία που έχει όλα τα πλεονεκτήματα αυτής της 21ης Ιουλίου και δεν έχει τα μειονεκτήματα της».

Με τη συμφωνία αυτή φεύγει ένα μεγάλο βάρος από τους έλληνες πολίτες και μεταφέρεται στις τράπεζες είπε ο πρωθυπουργός. Παράλληλα μειώνονται τα επιτόκια και αυξάνεται η περίοδος
χάριτος.

Πετύχαμε τέσσερις φορές μεγαλύτερη μείωση του ελληνικού χρέους σε σχέση με την προηγούμενη απόφαση της συνόδου κορυφής.

Η Ελλάδα πλέον θα μπορεί να ανασάνει από το δυσβάσταχτο χρέος και από το 2012 θα υπάρχουν πλέον πρωτογενή πλεονάσματα.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι απολύτως ασφαλές ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

«Η σημερινή απόφαση δεν θα προκαλέσει καμία μείωση στα επίπεδα που βρίσκεται σήμερα η περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων. Έχουμε πάρει απόφαση να αναπληρωθεί η περιουσία των ταμείων σε επίπεδα ίσα τουλάχιστον με αυτά που θα βρίσκονταν με βάση τις αποφάσεις του Ιουλίου».

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης για στείρα προπαγάνδα καθώς όπως είπε κατηγορούσαν την κυβέρνηση χωρίς να ξέρουν ακόμα τη συμφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: